ροή ειδήσεων

Bloomberg: Αυτές οι χώρες είναι πρωταθλήτριες στο δείκτη καινοτομίας το 2019



Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες χώρες στον κόσμο σύμφωνα με το 2019 Bloomberg Innovation Index. Ποιά θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στη φετινή κατάταξη...

Σημαντικές ανακατατάξεις περιλαμβάνει η λίστα με τις πιο καινοτόμες χώρες στον κόσμο για φέτος, σύμφωνα με το 2019 Bloomberg Innovation Index. Η Νότια Κορέα μπορεί να διατήρησε και φέτος(για 6η συνεχή χρονιά) την πρωτιά της, την ακολουθεί όμως με αμελητέα διαφορά η Γερμανία, που "εκτινάχθηκε" στη δεύτερη θέση -από την τέταρτη πέρυσι - έχοντας πετύχει θεαματικές επιδόσεις στους επί μέρους δείκτες της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα υποχώρησε φέτος στην 35η θέση, χάνοντας τέσσερις θέσεις από την περυσινή κατάταξη όπου καταλάμβανε την 31η θέση, ανάμεσα στις 60 πιο καινοτόμες χώρες στον κόσμο.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ελβετία, το Ισραήλ, η Σιγκαπούρη, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Γαλλία. Η πιο θεαματική ανακατάταξη στο top-10 είναι αυτή των ΗΠΑ, που κατάφεραν να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στην πρώτη δεκάδα από την οποία είχαν "εξοστρακιστεί" πέρυσι για πρώτη φορά στα χρονικά.



Στην πρώτη 20άδα, αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στη 18η θέση, με την Κίνα (16η) να την περνά για πρώτη φορά. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τόσο η Κίνα, όσο και το Ισράηλ, πέτυχαν την πιο εντυπωσιακή άνοδο φέτος, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις στη λίστα σε σχέση με το 2018.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 48η θέση - υποχωρώντας μια θέση σε σχέση με πέρυσι - ενώ σταθερή στην 33η θέση παρέμεινε η Τουρκία.

Η υψηλότερη "νέα είσοδος" για φέτος ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που κατέλαβαν την 46η θέση, ενώ μια θέση στη λίστα εξασφάλισαν φέτος για πρώτη φορές πολλές αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ινδία, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Χιλή, το Μεξικό και το Βιετνάμ. Στην λίστα επανέκαμψε μετά από ένα χρόνο απουσίας και η Βραζιλία (45η), ενώ εκτός βρέθηκαν φέτος η Τυνησία και η Ουκρανία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να καταρτιστεί η λίστα, στο "μικροσκόπιο" του Bloomberg μπαίνουν 200 οικονομίες από όλον τον κόσμο, οι οποίες βαθμολογούνται σε επτά κατηγορίες, όπως οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, η παραγωγικότητα και η συγκέντρωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100.







Πηγή: Bloomberg

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *