ροή ειδήσεων

Bloomberg: Οι τραπεζικές μετοχές εχουν χάσει το 98% της αξίας τους την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ



Όπως σημειώνει το Bloomberg το στοιχείο αυτό είναι απίθανο να περιληφθεί στις εκθέσεις των δανειστών

Το στοιχείο ότι οι τραπεζικές μετοχές «οι μεγαλύτεροι κάτοχοι των οποίων είναι οι φορολογούμενοι, έχουν χάσει το 98% της τραπεζικής τους αξίας από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση» επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg σε ενημερωτικό του σημείωμα ενόψει της δημοσιοποίησης των εκθέσεων των δανειστών για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg το στοιχείο αυτό είναι απίθανο να περιληφθεί στις εκθέσεις των δανειστών ανήμερα της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την εκλογή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως έχει γράψει το protothema.gr με την ολοκλήρωση του 2018 η κεφαλαιοποίηση στην ήδη αποδεκατισμένη αγορά ήταν μικρότερη κατά 10 δισ. ευρώ με τις απώλειες του Γενικού Δείκτη, σε ετήσιο επίπεδο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών να είναι της τάξης του 23,56%.

Η ελληνική αγορά έχει μόνο μια τράπεζα σε Δείκτη του MSCI της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Alpha bank ) και εκ των πραγμάτων βρίσκεται εκτός των ραντάρ των επενδυτών.

Οι απώλειες στις τράπεζες καθόρισαν και καθορίζουν το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Την ώρα που γινόταν μερική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων και θα έπρεπε οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν κέρδη, μια δράκα από funds εκμεταλλεύθηκε το γεγονός και επιτέθηκε σφοδρά με ανοικτές πωλήσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν αμφισβήτηση από όλους τους επενδυτές. Στη συνέχεια ο πανικός και τα διπλά σχέδια για τα κόκκινα δάνεια συνέτειναν σε μια σύγχυση. Από την αρχή του 2018 η μετοχή της Πειραιώς έχασε 72,64% φθάνοντας τα 0,84 ευρώ. Απώλειες -65,5% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,10 ευρώ. Με πτώση -38,44%% η Alpha bank στα 1,10 ευρώ και -36,47% για την Eurobank στα 0,54 ευρώ.

Πρώτο Θέμα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *