ροή ειδήσεων

Κ.ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ: Όταν ένας Ροδίτης, ερμήνευσε Αριστοφάνη στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης! (φωτορεπορτάζ)



Ο γνωστός Ροδίτης ηθοποιός, Κωστής Σαββιδάκης βρέθηκε στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 όπου ερμήνευσε ένα «αριστοφανικό» ρόλο στην παράσταση: Faux-Bia!

Ήταν μια λαμπρή παραγωγή του POPULAR THEATER INC. του καινούριου Αριστοφανικού τύπου μιούζικαλ «FAUX-BIA! THE MUSICAL». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη και του Ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων.

Το μιούζικαλ ακολουθώντας την καυστική σάτιρα του Αριστοφάνη πραγματεύεται την οικονομικο-κοινωνική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και… τον προφανή φόβο των ανδρών για δέσμευση επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, και δίνει την λύση μέσα από την δύναμη της… γυναικείας λίμπιντο: «Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΜΙΑ FAUX-BIA!!!»



Η βασική μουσική πλατφόρμα είναι το Κρητικό πεντοζάλη, ενώ κάθε ένα τραγούδι του πρωτοποριακού αυτού μιούζικαλ έχει διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο: τάνγκο, λάτιν, μπλουζ, ροκ εντ ρολ, τζαζ, οριένταλ, κινέζικο νανούρισμα, μπόλλιγουντ, φλαμένγκο, ρέγκε, ντίσκο, βαλς κ.λπ.

Faux-Bia! Πρόκειται για μια γρήγορη, αντιπολεμική μουσική κωμωδία που αποτελείται από καστ, 28 ατόμων. Η μουσική αρχίζει μετά την περίφημη ηρωίδα του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη, η οποία καταστρώνει ένα σχέδιο για να εκβιάσουν τους άνδρες της Ελλάδα από την παρακράτηση ό, τι οι άνδρες θέλουν πιο πολύ στον κόσμο … και αποδεικνύοντας ότι ο φόβος δεν είναι τίποτα, αλλά ψεύτικο βία, ένα FAUX-BIA!

Σημειώστε ότι αυτή η παραγωγή περιέχει γλώσσα ενηλίκων και καταστάσεις που μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Συνιστάται μόνο για ώριμα ακροατήρια.

Στην γνωστή αριστοφανική κωμωδία, οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα, παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και σώζουν τον κόσμο από τον φόβο.

Τι καλύτερο από το να επιτρέψουμε στην διεθνή γλώσσα της μουσικής να ανοίξει αυτόν τον διαπολιτισμικό διάλογο στην ψυχή του κοινού!

Το μιούζικαλ γράφει και σκηνοθετεί η Διευθύντρια Θεάτρου του Ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς κ Νήσων, Αγγελική Σαντόρα, ακολουθώντας την σκηνοθεσία του δάσκαλου της, Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, ο όποιος σκηνοθέτησε το έργο στην Ελλάδα το 2013 πριν το ταξίδι του στην Αμερική.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Angelika Sandora, Sophia Dama, Kostis Savvidakis, Silvana Gonzalez, Paloma De Vega, Theodore Petropoulos, Tasos Karydis. Συνολικά παίζουν 28 καλλιτέχνες: ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί από κάθε γωνιά του κόσμου!
Ο Κωστής Σαββιδάκης μιλάει στο The Viewer:

Οι εντυπώσεις σας από το Carnegie Hall, και την παράσταση στην Νέα Υόρκη…

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν είχα συνειδητοποιήσει το πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό που πήγαινα να κάνω… Ήταν μια πρόσκληση-πρόκληση από την φίλη, συνάδελφο, συγγραφέα και παραγωγό τού έργου Angelika Sandora, και της συμπαραγωγού της Sophia Dama, και τις ευχαριστώ πολύ.

Η δυσκολία ήταν ότι, μέσα σε λίγες ημέρες έπρεπε να μάθω τον ρόλο στα αγγλικά! Κι αυτό… δεν είναι και τόσο εύκολο – να μην είναι, δηλαδή, το κείμενο στην δική σου γλώσσα! Πόσω μάλλον, αν έχεις και αρκετό καιρό που… δεν έχεις μιλήσει αγγλικά! Το καλό είναι ότι στον θίασο πέρα από την Angelika Sandora και την Sophia Dama, που είναι Ελληνίδες, υπήρχαν και άλλοι δύο Έλληνες ταλαντούχοι συνάδελφοι (Theodoris Petropoulos & Tasos Karydis), και αυτό μου έδινε την ασφάλεια ότι… και κάτι αναπάντεχο να συμβεί, θα έχω μια “σύμμαχη, ελληνική ματιά” απέναντι μου, και κάπως αυτό… θα βοηθήσει την κατάσταση. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά! Και εκεί που χρειάστηκε, λίγο, να επέμβουν οι συνάδελφοι, το έκαναν, ευτυχώς, έντεχνα και διακριτικά – και τους ευχαριστώ για αυτό!

Αρχικώς, η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Και ο ρόλος του Δία, (ή… ο: King of all Kings !) είχε γραφτεί τότε από την Αγγελική για εμένα, επάνω μου – έχοντας εμένα, δηλαδή, κατά νου όταν το έγραφε. Η παράσταση παίχτηκε -με μεγάλη επιτυχία, για δύο σαιζόν!- στο θέατρο “studio Κυψέλης”, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.

Το ότι είχα παίξει αυτόν τον ρόλο τότε, ήταν και ο λόγος που μου έγινε η πρόταση. Αρχικά ήταν να παίξει τον ρόλο κάποιος άλλος συνάδελφος, αλλά την τελευταία στιγμή τού παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα, και έτσι έπρεπε να γίνει γρήγορα η αντικατάσταση, και να προσαρμοστώ εγώ σε έναν ρόλο που ναι μεν τον γνώριζα και τον είχα ερμηνεύσει, αλλά… κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Τώρα, εδώ, είναι ουσιαστικά μια “άλλη” παράσταση, που έχει 28 άτομα στον θίασο, και όχι 7 που ήμασταν στην Ελλάδα. Επίσης, εδώ… είναι μιούζικαλ, με 17 τραγούδια (αν ενθυμούμαι καλά), γραμμένα ειδικά για την παράσταση, σε άλλη γλώσσα, και, βεβαίως,… στο Carnegie Hall!!! Στην Νέα Υόρκη!!!

Σε κάθε περίπτωση, είναι ευλογία να σου παρουσιάζεται μια τέτοια ευκαιρία, και μάλλον θα ήταν ανόητο να την αρνηθώ. Ευτυχώς, δόξα τω Θεώ, πήγαν όλα καλά!…

Τώρα, οι εντυπώσεις μου για το Carnegie Hall… Ως θέατρο, εντάξει… είναι υπέροχο το να παίζεις σε αυτό το θέατρο! Είναι όμορφο, είναι τεράστιο, έχει όλες τις ανέσεις, έχει τα πάντα! Είμαι τυχερός που βρέθηκα εδώ, σύμφωνοι. Αλλά, στην Ελλάδα… εμείς… έχουμε την Επίδαυρο!!!…

Πώς πήγε η παράσταση, και τι ακολουθεί…

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Και το ευχάριστο είναι ότι τώρα, αμέσως μετά τις γιορτές, οι παραγωγοί της παράστασης (Angelika Sandora και Sophia Dama, μαζί με την εταιρεία παραγωγής POPULAR THEATRER INC) μπαίνουν σε συζητήσεις με παραγωγούς του Broadway. Οπότε, σύντομα πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα για την πορεία της παράστασης στο Broadway.
Ένα άλλο ευχάριστο είναι ότι, κάποιοι κινηματογραφικοί παραγωγοί έχουν προσεγγίσει το POPULAR THEATRER INC ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο: το συγκεκριμένο θεατρικό έργο να μεταφερθεί στον κινηματογράφο – να γίνει δηλαδή ταινία!

Τα επόμενα σχέδιά σου;

Τα δικά μου, επόμενα σχέδια είναι: η επιστροφή στην Ελλάδα! Θα ήθελα πολύ -πάρα πολύ όμως!- να ξεκουραστώ! Αλλά δεν γίνεται. Με το που επιστρέφω, ξεκινώ αμέσως γυρίσματα σε μια ταινία, που σύντομα θα μπορώ να μιλήσω για αυτήν – τώρα, δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα.

Σας ευχαριστώ πολύ, για την όμορφη παρουσίαση και την φιλοξενία σας. Εύχομαι το 2019 να είναι πιο καθαρό, πιο ειλικρινές, πιο ανθρώπινο, πιο ντόμπρο. Και -επιτέλους!- ας αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας! Οι πράξεις μας επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα! Ας ωριμάσουμε, κι ας παίρνουμε μερικές ανάσες, και μερικές βαθειές εισπνοές πριν κάνουμε το ο,τιδήποτε. Ας μετρήσουμε ως το 20, πριν βιαστούμε να απαντήσουμε κάτι, πριν βιαστούμε να πράξουμε κάτι. Ας “βουτάμε πρώτα την γλώσσα μας στο μυαλό μας”, όπως έλεγαν παλιά!

Όχι βιαστικές αποφάσεις, όχι απερίσκεπτες κινήσεις. Έχουμε καταστρέψει τις επόμενες γενιές, οπότε… ας φιλοτιμηθούμε να συμμαζέψουμε ό,τι μπορούμε, μπας και προλάβουμε να διασώσουμε κάτι…
Ας κρατηθούμε απ’ το… “ΦΙΛΟΤΙΜΟ” ! … Καλή Χρονιά!…

Ο Κωστής Σαββιδάκης, γεννήθηκε στην Ρόδο. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του θεάτρου «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» σύνολο τέχνης. Έχει πλούσια δραστηριότητα με πολλές συμμετοχές στο θέατρο, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, σε πολλές διαφημίσεις αλλά και συμμετοχές ως βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής
Στο θέατρο:
2018 Faux-Bia! The Musical! σκην. A. Sandora Carnegie Hall N.Y.
2017 Μετά την Βάρκιζα του Μ. Αδαμίδη σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος Θέατρο Αλκμήνη
2015-16 SPEED DATE του Γ. Ηλιόπουλου σκην. Γ. Ηλιόπουλου Θέατρο Καρέζη
2014-15 Ω! Τι κόσμος μπαμπά του Κ. Μουρσελά σκην. Ν Χατζηπαππά Θέατρο Προσκήνιο
2014 Παραμύθια της αγάπης και της ελπίδας της Λουκίας Ρικάκη σκην. Κ. Κωνσταντόπουλος Θέατρο Αλκμήνη
2013 μετά Φόνου και Πάθους των Μ. Βασιλοπούλου Λ. Πεσκετζή σκην.Κ. Κωνσταντόπουλος Θέατρο «Διάχρονο»
2013 Ο πλανήτης του ΟΛΑ σκην. Ευγενία Φώη
2012 FAUX-ΒΙΕΣ της Αγγελικής Σάντορα σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος, Θέατρο «Συν Κάτι»
2011 ΣOΜΌΝ ΣΑΤΈΝ του Alan Ball σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος, Θέατρο «Συν Κάτι»
2011 Μαύρο ζώο – θλίψη σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος Γαλλικό Ινστιτούτο
2007 Άγγελοι της Ισπανικής Τέχνης , σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος, ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου
2007 Η σχέση σας…προωθείται του Ζαφείρη Βάλβη σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος,
2006-2007 Hedda Gabler , σκην.Γ.Μανταρόπουλος, Tesman
2000 Desperados του Γ. Ηλιόπουλου , σκην.Κ.Κατσουλάκη, Θεατρική Ομάδα «Πράξις»
1997-1998 Ματωμένος Γάμος , σκην.Κ.Κατσουλάκη, ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου
1996-1997 Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων , σκην.Κ.Κατσουλάκη, Θεατρική Ομάδα «Πράξις»
1996 Το Μάτς του Μανιώτη, σκην.Σ.Καρδούλια, ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου
1995-1996 Το όνειρο του Σκιάχτρου , σκην.Α.Μπαμπούνη,
1995 Αχ Πατρίδα μου γλυκιά , σκην.Λ.Κελαηδόνη, Θίασος Βαγενά – Κελαηδόνη
1993-1994 Καλησπέρα κύριε Σουρή , ποιητική βραδιά, σκην. Ν. Χατζηπαπάς
1993 Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη , σκην.Ρ.Καπετανάκη,

Στην τηλεόραση:
2014 Με τα παντελόνια κάτω σκην. Β. Θωμόπουλου ρόλος φαρμακοβιομήχανος MEGA
2011- 2012 Βασιλιάδες σκην. Στάμος Τσάμης ρόλος υδραυλικός ΑΝΤ1
2011 Οικογενειακής ιστορίες σκην. Αλέκος Κυράνης ρόλος Σωκράτης ALPHA
2009-10 « Πολυκατοικία », σκην . Β. Θωμόπουλου Σ. Μιχαλόπουλου ρόλος Πραγματογνώμονας, MEGA
2008 Λόλα, σκην. Κ.Κωστόπουλος ρόλος Ερρίκος ΑΝΤ1
2008 Rewind , Σεμίνας Διγενή, σκην. Ν.Χατζηαγγελής, ΝΕΤ
2007 Λατρεμένοι μου Γείτονες , σκην.Π.Ανδρακάκης, ρόλος Ηλίας, MEGA
2007 Αν Μ’ αγαπάς , σκην.Π.Αλεξόπουλος – Β.Μουσούδης, ρόλος Γεράσιμος, ALPHA
2007 Singles 2 , σκην.Σ.Μπλάτσος, ρόλος Τζίμης ο άγριος , MEGA
2005-2007 Έρωτας , σκην.Κ.Κωστόπουλος – Κ.Κοκκινίδου – Σ.Μιχαλόπουλου, ρόλος Σπύρος, ΑΝΤ1

Στον κινηματογράφο :
2017 Lets-talk-about-love σκην. Alexis Quantas ρόλος ενοικιαστείς, μικρού μήκους
2017 ( UN ) FAMILIAR σκην. Σ.Ορφανου & Χ. Συμεωνίδης ρόλος εργένης , μικ. μήκους
2016 ΤΙΣΙΣ σκην. Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, ρόλος βασιλιάς των αθανάτων, μεγά. μήκους
2014 Ακρόαση σκην. Αντώνης Κωνσταντουδάκης ρόλος σκηνοθέτης, μικρού μήκους
2014 Segreto σκην. Δημήτρης Μαγκιόρος ρόλος παππούς, μικρού μήκους
2014 Κελί σκην. Αντώνης Κωνσταντουδάκης ρόλος διευθυντής, μεγάλου μήκους
2014 A DAY WITH MY FATHER σκην. Alexis Quantas ρόλος πατέρας, μικρού μήκους
2014 RESTART σκην. Αγγελική Σπηλιωτοπούλου ρόλος σύζυγος, μικρού μήκους
2014 οδός Αθηνάς σκην. Ελένη Στασιού ρόλος πελάτης, μικρού μήκους
2014 Faces decoded σκην. Ελένη Λαζαρίδη ρόλος αφεντικό, μικρού μήκους
2013 B Rhesus Αρνητικό σκην. Νίκος Παναγιώτου ρόλος γιατρός, μεγάλου μήκους
2012 Του εχθρού μου σκην.Γιώργος Τσεμπερόπουλος ρόλος μπογιατζής, μεγάλου μήκους
2012 Runaway Day σκην. Δημήτρης Μπαβέλλας ρόλος ηδονοβλεψίας, μεγάλου μήκους
2012 PAYBACK TIME σκην. Άρης Χατζόπουλος ρόλος Σπύρος, μεγάλου μήκους
2011 No Parking σκην. Στάμος Τσάμης ρόλος Ανάπηρος, μικρού μήκους
2011 The Blink σκην. Γεώργιος Λογοθέτης ρόλος Άγιος Πέτρος, μικρού μήκους
2010 Ανώνυμος, σκην.Β.Φακήνος, ρόλος Σεκιούριτι, μικρού μήκους
2009 Ραπαμυθί σκην. Νίκος Τσατσάνης ρόλος Βιβλιοπώλης, μικρού μήκους
2009 « Χαριστική Βολή », σκην. Μ. Βιτσεντζάκη, ρόλος Θωμάς, μικρού μήκους
2008 Without Borders , σκην.Ν.Γκαϊτατζής, ρόλος Αστυνόμος, μεγάλου μήκους
2008 Μπάσταρδος , σκην.Β.Φακήνος, ρόλος Πέτρος, μικρού μήκους

Άλλες δραστηριότητες :
2017 « Μετά την Βάρκιζα », σκην. Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής: θέατρο θέατρο Αλκμήνη
2014-15 – 16 « Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους », σκην. Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής : θέατρο θέατρο Αλκμήνη
2013 «ΚΤΕΛ Πελοποννήσου» σκην. Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής: θέατρο ΑΡΓΩ
2011-12 -13 «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», σκην. Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση παραγωγής : θέατρο studio Κυψέλης – 2013 θέατρο faust – 2014 θέατρο Αλκμήνη
2011 «Νουμηνία », σκην. Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής : θέατρο studio Κυψέλης
2009 «Η μυστική μοναξιά των Ατρειδών », σκην. Κωνσταντόπουλος, εκφώνηση πρόλογου – επίλογου, Βοηθός Σκηνοθέτη, οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής : θέατρο ΄΄ΕΝΑΣΤΡΟ΄΄
2009 « Φεστιβάλ μονολόγων», αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο με 16 θεατρικές παραστάσεις και 22 κινηματογραφικές ταινίες με τη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου, οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής : θέατρο ΄΄ΕΝΑΣΤΡΟ΄΄
2008 – 2009 ΡΙΤΤΕΡ, ΝΤΕΝΕ, ΦΟΣ , σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
2008 ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ , σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη –οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Περιοδεία
2008 Σωτηρία με λένε, σκην.Κ.Κωνσταντόπουλος, (εκφώνηση – ρόλος Στάθης) Βοηθός Σκηνοθέτη. Θέατρο ΣΤΟΑ

Διαφημίσεις:
2018 Amita Motion
2018 VOLTON
2017 ΤΖΟΚΕΡ, Δήμαρχος Γλύκας
2017 CNP Cyprialife,
2016 Εν Ελλάδι Mini
2016 11528 «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
2015 Mercedes Vito
2014 POS Πειραιώς
2013 Pitsos κλιματιστικά Inverter
2012 Tv spot for star channel

Τhe Viewer / Π.Ντ.


Παρόμοια Άρθρα

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *