ροή ειδήσεων

Στην τύχη τους αφέθηκαν το Grande Classico και Kahlua στην Κρεμαστή



Στην τύχη τους , έχουν αφεθεί από τη δημοτική αρχή τα δημοτικά ακίνητα GrandeClassicoκαι Kahluaστην Κρεμαστή, τα οποία παραμένουν κλειστά τα τελευταία τρία χρόνια. Παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής τα δύο αυτά δημοτικά ακίνητα , φιλέτα της Κρεμαστής παραμένουν αναξιοποίητα.

Και τα δύο δημοτικά ακίνητα, παραχωρήθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη ΔΕΡΜ.Α.Ε και παραμένουν ανεκμετάλλευτα μετά την έξωση των πρώην διαχειριστών ενοικιαστών τους από το Δήμο Ρόδου , αφού δεν ανανέωσαν τα μισθωτήρια συμβόλαια τους, λόγω ανεξόφλητων ενοικίων.Επειδή παραμένουν κλειστά τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του κτιρίου τους. Τόσο το GrandeClassico όσο και το Kahlua , που βρίσκονται στο κέντρο της Κρεμαστής , κάποτε ήταν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και της επισκέπτες της και πλέον θυμίζουν εγκαταλελειμμένα κτίρια , παρά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , όπως λειτουργούσαν στο παρελθόν.

Να σημειωθεί , πως και τα δύο δημοτικά ακίνητα είχαν πολεοδομικά ζητήματα και η ΔΕΡΜ.Α.Ε από την πρώτη στιγμή που τα ανέλαβε ,κίνησε τη διαδικασία ελέγχου του ιδιοκτησιακού καθεστώς και της νομιμότητας των κτιρίων τους. Ανέθεσε σε μηχανικό να ελέγξει, αν τυχόν υπήρχαν αυθαίρετα κτίσματα τα οποία στην συνέχεια τακτοποιήθηκαν. Η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για την άμεση αξιοποίηση τους , ακόμη παραμένουν μετά από τόσους μήνες στα αζήτητα , γεγονός που προκαλεί τη δυσαρέσκεια των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Κρεμαστής.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία για το GrandeClassico το οποίο και αξιοποιείται άμεσα ενώ ακόμη εκκρεμεί η τακτοποίηση των πολεοδομικών παραβάσεων της Kahlua.Επειδή η όλη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων είναι χρονοβόρα καθυστέρησε και η αξιοποίηση τους από πλευράς της ΔΕΡΜ.Α.Ε η διοίκηση της οποίας επιθυμούσε να γίνει σωστά , ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στο μελλοντικό ενοικιαστή με την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Μάλιστα ,επειδή τα δύο δημοτικά ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Κρεμαστής,πολλοί ισχυρίζονται πως η εν λόγω περιοχή , που αποτελεί και την καρδιά της τοπικής οικονομίας έχει υποβαθμιστεί, από την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα το GrandeClassico και το Kahlua.

Πάντως εκτιμάται ,πως για το GrandeClassico και την Kahlua, δύο ιστορικές καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία της Κρεμαστής θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες για να αναλάβουν την εκμετάλλευση και τη λειτουργία τους, και είναι άξιο απορίας γιατί η δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει κινήσει τη διαδικασία αξιοποίησης τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *