ροή ειδήσεων

Τουρκική ακτοφυλακή: «Δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο» (pics)



Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις


«Δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα με την Ελλάδα στο Αιγαίο», διαμηνύει η τουρκική ακτοφυλακή, επαναδιατυπώνοντας τις γκρίζες, πλην όμως πάγιες, τουρκικές διεκδικήσεις της σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η τουρκική ακτοφυλακή διατυπώνει, μάλιστα, την προκλητική της θέση περί μη-ύπαρξης συνόρων επισήμως, στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού σχεδίου που παρουσίασε για την περίοδο 2019-2023. Υπό αυτήν την έννοια, η επίμαχη τουρκική θέση φανερώνει και τις πειρατικές διαθέσεις με τις οποίες πρόκειται να πορευθούν οι γείτονες στο Αιγαίο το προσεχές διάστημα.



Οι επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας αποτυπώνονται άλλωστε και στο αφήγημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» («Mavi Vatan») που επιμένει να ανακινεί με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος, Χουλούσι Ακάρ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο σχετικό σχέδιο με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας για το διάστημα 2019-2023: «Η τοποθέτηση της τουρκικής ακτοφυλακής στη στεριά βρίσκεται εντός των συνόρων ενώ το πεδίο ευθύνης της στις θάλασσες δεν περιορίζεται από σύνορα. Ειδικότερα, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα που έχουν καθοριστεί με συμφωνίες, γι' αυτό το λόγο δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα στην θάλασσα».
Δείτε το επίμαχο σημείο

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *