ροή ειδήσεων

Οργή στα social media για τη βόλτα Κουφοντίνα στο Σύνταγμα



Τη βόλτα του στο Κολωνάκι απόλαυσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εξασφάλισε και έκτη άδεια από τις φυλακές στη διάρκεια των γιορτών.

Ο Κουφοντίνας, καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εθεάθη να περπατά μαζί με τον γιο του στην οδό Βουκουρεστίου, την πλατεία Συντάγματος και την οδό Σόλωνος.

Η ασυνήθιστη βόλτα προκάλεσε έκπληξη, καθώς ο αρχιεκτελεστής θα μπορούσε θεωρητικά να είχε περάσει δίπλα από συγγενείς των θυμάτων του στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το «πιστόλι» της 17 Ν βγήκε από τις φυλακές Βόλου το πρωί της περασμένης Παρασκευής για τετραήμερη άδεια, στην οποία προστέθηκαν εκ του νόμου δύο επιπλέον ημέρες για μεταφορικά.

Από τον Νοέμβριο του 2017, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει τέσσερις 48ωρες άδειες και δυο των έξι ημερών. Το 2018 είχε βρεθεί εκτός φυλακής συνολικά 18 ημέρες.

Στην αρχή μάλιστα, οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί ήταν αυστηρότεροι. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αδειών του, είχε την υποχρέωση να παραμένει στο σπίτι του στο Βαρνάβα και να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πλέον αρκεί να παρουσιαστεί μια μόνο φορά στο αστυνομικό τμήμα σε ολόκληρη τη διάρκεια της άδειάς του.


Η χορήγηση αδειών στον αμετανόητο τρομοκράτη συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων της 17ης Νοέμβρη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και από κυβερνήσεις ξένων αξιωματούχων που δολοφονήθηκαν από τη 17 Ν, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση του στα social media σχολίασε: «Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν θα κάνουν πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Αυτός όμως πήρε εξαήμερη άδεια και θα περάσει μια χαρά…».



Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σχολιάζει: «Σε μια περίοδο που τα πλήγματα εις βάρος της ασφάλειας του πολίτη είναι αλλεπάλληλα, για κάποιους το κύριο μέλημα είναι – υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης – να κάνει Πρωτοχρονιά ο αμετανόητος τρομοκράτης Κουφοντίνας στο σπίτι του!».

«Στις οικογένειες των θυμάτων όμως, κάθε Πρωτοχρονιά τους θυμίζει πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα δε βρίσκονται στη ζωή, εξαιτίας του Κουφοντίνα και των «συντρόφων» του…», προσθέτει.



O συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία του Θάνου Αξαρλιάν γράφοντας: «Κάποιος που δεν θα κάνει γιορτές με την οικογένειά του επειδή περνούσε από κάπου χωρίς να ρωτήσει».



Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να παίρνει άδειες και να είναι έξω. Για ρωτήστε πώς νιώθουν τα παιδιά του Μπακογιάννη που μεγάλωσαν ορφανά».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφει: «Είναι «σίγουρα η κατάλληλη στιγμή» για να βγάζεις έξω έναν τρομοκράτη και μάλιστα τον πιο φονικό και διάσημο…σαν να λες σε όσους βάζουν τις βόμβες «μην ανησυχείτε για τίποτε εμείς είμαστε εδώ»….ντροπή».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *