ροή ειδήσεων

Γρίπη: Νεκρό μωράκι 20μηνών! Ο παιδίατρος… τους είχε καθησυχάσει



Σοκ από τον θάνατο μωρού μόλις 20μηνών. Ο παιδίατρος το είχε εξετάσει και... το είχε στείλει σπίτι. Τι δηλώνει στο newsit.gr ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία.


Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από την Κύπρο, όπου βρέφος 20μηνών έχασε την ζωή του από την γρίπη,σκορπώντας την θλίψη.

Μάλιστα, το μωράκι το είχε δει παιδίατρος κάνοντάς του ένα συγκεκριμένο τεστ, και καθησυχάζοντας τους γονείς πως… δεν υπάρχει λόγος να νοσηλευθεί!

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που εξέτασε το άψυχο κορμάκι του, και ο οποίος δήλωσε στο newsit.gr πως “υπήρχαν πιθανότητες να ζήσει, εάν είχε πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, ο θάνατος του άτυχου αγοριού προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία που προκλήθηκαν από τον ιό της γρίπης Α. «Το παιδάκι είχε ένα ιστορικό μερικών ημερών, τις οποίες παρουσίαζε τη συμπτωματολογία της γρίπης και τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσίασε επιδείνωση της κλινικής του εικόνας. Δυστυχώς, δεν παραπέμφθηκε αμέσως σε νοσοκομείο και όταν αποφασίστηκε η εισαγωγή του σε νοσοκομείο ήταν ήδη σε κρίσιμη κατάσταση.

Είχε γίνει και ένα ταχύρυθμο τεστ για την εξακρίβωση της παρουσίας της γρίπης Α, το οποίο ήταν αρνητικό. Όταν έγινε το κανονικό τεστ αποδείχτηκε ότι το παιδάκι ήταν μολυσμένο με τη γρίπη Α».

«Ο παιδίατρος τους έστειλε σπίτι»

Ο ιατροδικαστής παράλληλα κάνει έκκληση προς τους γονείς, μόλις δουν τα συμπτώματα της γρίπης στο παιδί τους, να το πάνε αμέσως στο νοσοκομείο και να μην εμπιστευτούν τα απλά τεστ των παιδιάτρων.

«Το παιδί είχε, για τρεις μέρες πριν πάει στο νοσοκομείο, σοβαρά συμπτώματα γρίπης. Ο παιδίατρος που το παρακολουθούσε του είχε κάνει ένα ταχύρυθμο τεστ για τη γρίπη Α, το οποίο καθησύχασε τους γονείς του. Όταν αυτοί το μετέφεραν στο νοσοκομείο ήταν αργά. Οι γιατροί διέγνωσαν σηπτική καταπληξία και εισήγαγαν το παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάριου Νοσοκομείου, όπου και τελικά «άφησε» την τελευταία
του πνοή.



Το αρνητικό αποτέλεσμα αυτού του τεστ δεν είναι αξιόπιστο» τονίζει ο κ. Ματσάκης.

Συμπληρώνει πως «Δίνει την ψευδαίσθηση αυτό το τεστ στον παιδίατρο ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρό και αυτή η ψευδαίσθηση μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα.

Όταν ένα παιδάκι παρουσιάζει μια σοβαρή κλινική εικόνα, δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε ένα τεστ. Αυτό που έχει σημασία είναι η κλινική κατάσταση του παιδιού. Και όταν το παιδί είναι βαριά άρρωστο, το στέλνουμε άμεσα στο νοσοκομείο. Γιατί οι επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν μπορεί να έχουν ραγδαία εξέλιξη και να οδηγήσουν στο θάνατο. Τα συμπτώματα που είχε το συγκεκριμένο παιδάκι, εκτός από τον πυρετό και τη συμπτωματολογία του αναπνευστικού, ήταν δυσχέρεια στην αναπνοή, έκανε εμετούς, είχε διάρροια, ήταν βαριά άρρωστο. Το πλέον αξιόπιστο τεστ είναι το λεγόμενο PCR, Είναι ένα πιο εξειδικευμένο τεστ και γίνεται με μεθόδους μοριακής βιολογίας”.
Στο νοσοκομείο με τα πρώτα συμπτώματα

Τέλος, ο ιατροδικαστής τονίζει ότι “και οι γιατροί και οι γονείς δεν πρέπει να διστάζουν να στείλουν το παιδί στο νοσοκομείο, όταν βλέπουν ότι το αυτό ασθενεί, γιατί μια έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει στην ίαση” και προσθέτει ότι “ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει ζωές και πρέπει να εμβολιάζονται όλοι, όχι μόνο οι ευάλωτες ομάδες”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *