ροή ειδήσεων

3 κοινά λάθη που κάνεις και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου



Ο μεταβολισμός σου λειτουργεί πάντα σε συνδυασμό με τη διατροφή που κάνεις και ανάλογα με το αν γυμνάζεσαι ή όχι. Αν τρως υγιεινά, τότε βοηθάς τον οργανισμό σου να μεταβολίζει πιο εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν όμως και τρία κοινά λάθη που κάνεις και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου, και είναι τα παρακάτω.

Δεν τρως πρωινό

Ο μεταβολισμός σου είναι μια μηχανή που δεν λειτουργεί όταν δεν είναι ενεργοποιημένη. Ένα άτομο ενεργοποιεί το μεταβολισμό του με το πρώτο πράγμα που καταναλώνει στην αρχή της ημέρας. Αφού κοιμηθείς έξι έως δέκα ώρες, ο μεταβολισμός σου κλείνει και δεν ενεργοποιείται ξανά μέχρι να φας. Για καλύτερα αποτελέσματα λοιπόν κατανάλωσε ένα ισορροπημένο γεύμα πρωτεΐνης, υγιεινών λιπών και πολύπλοκων υδατανθράκων.

Τρως πολύ λίγο

Το έχεις ξανακούσει, αλλά σου το ξαναλέμε. Ο αυστηρός περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων στην πραγματικότητα εμποδίζει την απώλεια βάρους. Και δεν πρόκειται μόνο για θερμίδες. Δεν μπορείς να έχεις ενέργεια χωρίς σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και Β. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια ποικίλη διατροφή για να εξασφαλίσεις ότι έχεις μια βέλτιστη παροχή θρεπτικών συστατικών.

Δεν γυμνάζεις το σώμα σου

Αυτό που τρώτε είναι προφανώς αναπόσπαστο μέρος της μεταβολικής σου λειτουργίας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να απορρίπτεις τη συνεπή άσκηση. Το σώμα σου έχει ανάγκη για «καύσιμα», οπότε τη στιγμή που αρχίζεις να ασκείσαι ο μεταβολισμός σου ενεργοποιείται. Εάν δεν έχεις τίποτα στο στομάχι σου για να μετατραπεί σε καύσιμο από τον μεταβολισμό σου, τότε θα χρησιμοποιηθεί το αποθηκευμένο λίπος.

Εάν θέλεις λοιπόν όλα να λειτουργούν σωστά, μην κάνεις υπερβολές και μην παραλείπεις γεύματα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *