ροή ειδήσεων

Πέθανε 49χρονος από τη γρίπη ‑ Στους 38 οι νεκροί



Ένας ακόμη θάνατος έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα


Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων
Ένας ακόμη θάνατος έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα εκείνων που αφήνουν την τελευταία τους πνοή έχοντας προσβληθεί από το ιό της γρίπης Η1Ν1.

Το νέο θύμα είναι ένας 49χρονος άνδρας στα Χανιά ο οποίος τις τελευταίες τέσσερις ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η κατάσταση της υγείας του όμως παρουσίασε επιπλοκές και πριν λίγες ώρες κατέληξε στην Εντατική.

Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 επιβεβαιώθηκε και από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Σαρώνει η εποχική γρίπη, αφού μέσα σε μία εβδομάδα οι νεκροί εκτινάχθηκαν στους 38, από δεκαοκτώ που ήταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία ο κυρίαρχος τύπος γρίπης είναι ο Η1Ν1, ενώ 168 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί ή παραμένουν νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ΚΕΕΛΠΝΟ από γρίπη έχουν νοσήσει φέτος, από την έναρξη της επιδημιολογικής παρατήρησης, βρέφη έως και ηλικιωμένοι που η ηλικίας του φτάνει τα 90 έτη.

Υπουργείο Υγείας: Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη προφύλαξη

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη παραμένει ο εμβολιασμός ακόμα και κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Αυτό υπογράμμισε σε εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, τονίζοντας παράλληλα ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύθηκαν έως τώρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν είχαν εμβολιαστεί (82%).


Το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ, προχώρησε στην προμήθεια 50.000 εμβολίων, αφού είχαν προηγηθεί οι συστάσεις για εμβολιασμό, ειδικά όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά δεν υπήρχαν εμβόλια στην αγορά, αφού η εμβολιαστική περίοδος είναι το φθινόπωρο.

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα και αναμένεται η συνέχιση της τουλάχιστον για τις επόμενες 10 εβδομάδες και ότι, έως σήμερα, το στέλεχος της γρίπης που ως επί το πλείστον εργαστηριακά απομονώνεται είναι το ΑΗ1Ν1 pdm09, το οποίο εμπεριέχεται στο εμβόλιο που κυκλοφορεί.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *