ροή ειδήσεων

Στην τελική ευθεία οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Κρίνονται οι ανώτεροι αξιωματικοί που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα



Η επιστροφή της Όλγας Γεροβασίλη -το βράδυ της Παρασκευής-, από το Βουκουρέστι όπου θα βρεθεί για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σηματοδοτεί και την έναρξη των τακτικών κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Κατεχάκη αναφέρουν ότι η διαδικασία -που κρατάει δεκάδες ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς σε... αναμμένα κάρβουνα- θα ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η κα. Γεροβασίλη ήθελε να βρίσκεται στην Αθήνα, γι' αυτό και οι τακτικές κρίσεις καθυστέρησαν μερικά 24ωρα. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα που πιστεύει ότι πρέπει να τοποθετηθούν στις καίριες θέσεις.

Σε πρώτη φάση το βάρος πέφτει στους αντιστράτηγους. Εκεί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε τουλάχιστον δύο αποστρατείες, με το σκεπτικό ότι κάποιοι αντιστράτηγοι έχουν παραμείνει στο συγκεκριμένο βαθμό αρκετά χρόνια και ότι σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην επετηρίδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους αντιστράτηγους βολιδοσκοπείται ώστε να τοποθετηθεί γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία θέση που «χηρεύει» μετά την απόφαση του Δημήτρη Αναγνωστάκη να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Μεγάλες τομές και αρκετές αποστρατείες φαίνεται πως φέρνουν οι φετινές κρίσεις και για υποστράτηγους, ταξιάρχους και αστυνομικούς διευθυντές, που έχουν παραμείνει χρόνια στον βαθμό τους. Αποτελεί, άλλωστε και επιθυμία των πιο χαμηλόβαθμων αξιωματικών (αστυνομικοί υποδιευθυντές και αστυνόμοι Α') να προχωρήσει η επετηρίδα! Συνεργάτες του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «ο κύριος Ανδρικόπουλος έχει δικαίωμα να επιλέξει τους άμεσους συνεργάτες του, με τους οποίους θα έχει κοινούς κώδικες και κοινό όραμα για το πως πρέπει να πορευτεί η Αστυνομία».

Σε κάθε περίπτωση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι πολιτικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στην ΕΛ.ΑΣ. την επομένη των κρίσεων, καθώς δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι οι δύο «σιδηρές κυρίες» της Κατεχάκη, εκκινούν από διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα. Η «συγκατοίκηση» της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, άλλωστε, μόνο ανέφελη δεν ήταν μέχρι τώρα!
(reader.gr)

ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Από τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα εξαρτηθούν και οι αλλαγές που θα γίνουν στους επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Α' και Β' Δωδεκανήσου και όχι μόνο διότι από την στιγμή που προαχθούν στον Βαθμό του Ταξιάρχου οι δύο αστυνομικοί Διευθυντές που είναι επικεφαλής των Διευθύνσεων και υπηρετούν στα Δωδεκάνησα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Αρχηγείο να τους μετακινήσει σε νέες θέσεις μεγαλύτερης ευθύνης, και να τοποθετήσει άλλους στις θέσεις τους. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να διατηρηθούν στην θέση που ήδη έχουν μέχρι τον επόμενο χρόνο γεγονός που έχει συμβεί και στο παρελθόν χωρίς βεβαια να πρόκειται για κάτι που συμβαίνει συχνά. Ωστόσο σε μία Αστυνομική Διεύθυνση μπορεί να παραμείνει ως επικεφαλής ένας νεοπροαχθείς Ταξιάρχος για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα γεγονός που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα συμβεί στην περίπτωση της Ρόδου ή της Κω.

vimatisko

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *