ροή ειδήσεων

Η Ρόδος, μπορεί και πρέπει, να ανακτήσει τη λάμψη της!



Η Ρόδος μπορεί και πρέπει να ανακτήσει την κοσμοπολίτικη λάμψη της προκειμένου να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον ελληνικό τουρισμό. Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο από το Θεό. Με ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, και με ανοιχτούς ορίζοντες, εργατικούς και φιλότιμους, που ξέρουν να δημιουργούν και να προοδεύουν. Παρ' όλα αυτά σήμερα η Ρόδος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα δώσουμε ξανά στη Ρόδο μας, κύρος, αίγλη, και ποιότητα ή θα συνθηκολογήσουμε με την αδράνεια και τη στασιμότητα που οδηγούν στην απαξίωση.

Τουριστική εμπειρία δεν είναι μόνο η διαμονή στο ξενοδοχείο. Η τουριστική εμπειρία έχει πλήθος διαστάσεων από τη στιγμή που ο επισκέπτης φτάνει στην Ρόδο ως τη στιγμή που επιβιβάζεται στο αεροπλάνο της επιστροφής. Όλα μετράνε. Από την αποκομιδή των απορριμμάτων και τα πεζοδρόμια μέχρι τον φωτισμό και τις συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων. Ένας τόπος που δεν είναι λειτουργικός και βιώσιμος για τους κατοίκους του, δεν μπορεί να είναι και για τους επισκέπτες του.

Δυστυχώς, φθάσαμε στο 2019 και οι Ροδίτες εξακολουθούν να μην έχουν διασφαλισμένα στοιχειώδη αγαθά, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα. Με οδικό δίκτυο που απέχει έτη φωτός από το να θεωρηθεί στοιχειωδώς ικανοποιητικό για έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, όταν ακόμη και σήμερα χρειάζονται 45 λεπτά για τη διαδρομή «πόλη - αεροδρόμιο».


Αυτή τη Ρόδο δεν τη ζούμε μόνον εμείς. Τη ζούνε και οι επισκέπτες μας. Τρέχουμε σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας και προβάλλοντας τη Ρόδο, για να έχουμε κάθε χρόνο τουρισμό, για να έχουμε δουλειές, να έχουμε εισοδήματα, να κάνουν τζίρο μαγαζιά, κι επιχειρήσεις, για να καταφέρνουν να επιζήσουν οι Ροδίτες, και τελικά όταν φτάνουν ζουν κι αυτοί μια Ρόδο που έχει μείνει πίσω, μια Ρόδο κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές της.


Πρόοδος σε ένα τόπο σημαίνει, να μπορεί να κινείται με ταχύτητα και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Εμείς από πρωτοπόροι και οδηγοί κάποτε, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε ουραγοί αν δεν αλλάξουμε άμεσα αυτή την πραγματικότητα.

Οι Ροδίτες που αγαπάμε τον τόπο μας, οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μας, βγαίνουμε μπροστά. Με δύναμη για τη Ρόδο που αξίζουμε. Με δύναμη, για να αποκτήσει ο τόπος μας ξανά, προοπτική. Με όραμα και πρόγραμμα για τη Ρόδο που θα μας κάνει περήφανους ξανά!

* Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού.



Πηγή: http://www.skai.gr

Σχόλια

  1. Δήμαρχε, οι μπηχτές είναι για σένα και τους προκάτοχούς σου!

    Οσο για τον κύριο Καμπουράκη, ένα του λέω, "Και άλλοι τα ίδια μας είπαν και πάτωσαν, λοιπόν μην λές μεγάλα λόγια γιατί θα τα βρεις μπροστά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *