ροή ειδήσεων

Κλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή τέλος Φεβρουαρίου



Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από κατοίκους και φορείς της δυτικής πλευράς του νησιού μας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας 12vima.gr η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της συγχώνευσης και κατάργησης υποκαταστημάτων της και μείωση του προσωπικό της , προτίθεται να κλείσει το υποκατάστημα που λειτουργεί στην Κρεμαστή και καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες.

Από τότε που έκλεισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου και το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παραδείσι , το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή εξυπηρετεί τους συνταξιούχους , επιχειρηματίες και πολλούς από τους κατοίκους που διαμένουν στη δυτική πλευρά της Ρόδου καθώς είναι το πλησιέστερο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή από τη δημοτική ενότητα Πεταλούδων μέχρι τη δημοτική ενότητα Αταβύρου.

Αν τελικά προχωρήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή , η ταλαιπωρία που θα υφίστανται οι μέχρι σήμερα συναλλασσόμενοι της θα είναι απερίγραπτη , αφού θα πρέπει να μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν στην πόλη της Ρόδου. Την είδηση ότι θα κλείσει το κατάστημα της εθνικής τράπεζας τη στην Κρεμαστή είχε φέρει πριν από μερικούς μήνες στο φως της δημοσιότητας 12vima.gr . Η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και της δημοτικής αρχής ήταν μεγάλη.

Την κάθετη αντίθεση του Δήμου Ρόδου και της τοπικής κοινωνίας της δυτικής πλευράς του νησιού, για την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος να κλείσει το κατάστημα της Κρεμαστής, εξέφρασαν τότε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Πόκκιας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, σε συνάντησή που είχαν με τη Γενική Διευθύντρια Λιανικής και Καταστημάτων κ. Νέλλη Τζάκου και τον Διευθυντή Στρατηγικής Δικτύου Καταστημάτων κ Γιάννη Γκατζιώνη, στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα , σε συνέχεια επιστολής του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκου, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παύλο Μυλωνά. Η Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας κ Τζάκου δεσμεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο να τις μεταφέρει στον Πρόεδρο της Τράπεζας και να εισηγηθεί την επανεξέταση του θέματος. Πράγματι δεν προχώρησε η διοίκηση της τράπεζας στο κλείσιμο του καταστήματος. Οι πληροφορίες μας ότι θα μπει λουκέτο στο κατάτσημα της εθνικής στην Κρεμαστή μέχρι και το τέλος του μήνα επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου ανέφερε στο συμβούλιο τις προθέσεις της διοίκησης της εθνικής τράπεζας για το κλείσιμο του καταστήματος στην Κρεμαστή και ζήτησε από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο αρχή να αντιδράσει δυναμικά .




Ο δήμαρχος πριν από μερικούς μήνες με επιστολή του στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την προοπτική αυτή και ανέλυε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου έχει ως εξής:

Κύριε διευθύνων σύμβουλε,

Προς μεγάλη μας απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος δρομολογεί την αναστολή του καταστήματος της Κρεμαστής στη Ρόδο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, πέραν της Δ.Κ. Κρεμαστής των 5,5 χιλιάδων κατοίκων, εξυπηρετεί ουσιαστικά όλη τη δυτική πλευρά του νησιού από την Ιαλυσό (που λειτουργεί ένα κατάστημα της ALPHA BANK) έως τη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου, δηλαδή έναν συνολικό πληθυσμό των 33 χιλιάδων κατοίκων πλέον των 40.000 τουριστών κατά μέσο όρο, που διαμένουν στα ξενοδοχεία της εν λόγω περιοχής κατά την τουριστική περίοδο. Πολλά εξ αυτών, είναι ορεινά, αγροτικά, χωριά της Ρόδου, σε απόσταση από 15 έως και 70 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Τα κατά τόπους Αυτόματα Ταμειολογιστικά Μηχανήματα προσφέρουν περιορισμένες υπηρεσίες, ενώ παραμένουν δύσχρηστα σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, μεγαλύτερης ηλικίας, που αντικειμενικά δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες και είναι απάνθρωπο να τους τιμωρούμε για αυτό. Η μετακίνηση του συγκεκριμένου πληθυσμού στην πόλη της Ρόδου είναι δύσκολη, όχι μόνο λόγω απόστασης, αλλά και γιατί το καλοκαίρι επικρατούν δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες δυτικά της πόλης και τους χειμερινούς μήνες είναι περιορισμένες οι διαθέσιμες δημόσιες συγκοινωνίες.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ρόδου είναι σημαντικός πελάτης της Τράπεζας σας, πιθανόν ο μεγαλύτερος της νησιωτικής περιοχής του Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεργαστεί με κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη σας για σημαντικά θέματα επενδύσεων και εν γένει έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας, που σκιάζεται πλέον από την παραπάνω απόφαση σας.

Ο Δήμος Ρόδου δε, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα παραπάνω, παρά την αρχική μεταξύ μας μισθωτική σύμβαση, έχει προβεί σε μείωση του μισθώματος του συγκεκριμένου καταστήματος, μετά από αίτημα σας, όχι βεβαίως γιατί δεν μπορούσε μια μεγάλη οικονομική οντότητα όπως η ΕΤΕ να ανταποκριθεί σε αυτό, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο πιστεύαμε ότι ενισχύαμε την προσπάθεια σας, να διατηρήσετε ενεργά όσο περισσότερα υποκαταστήματα γίνεται, ιδίως αυτά που έχουν ένα κεντροβαρή ρόλο, εξυπηρετώντας μεγάλες γεωγραφικές περιοχές και σημαντικούς πληθυσμούς πελατών σας.

Η ενέργεια σας να αναστείλετε τη λειτουργία του καταστήματος στη Δ.Κ. Κρεμαστής, υπό το στενό πρίσμα της δήθεν περιστολής δαπανών, αποτελεί μια εχθρική πράξη κατά της Ροδιακής κοινωνίας.

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής καθημερινότητας και αυτής των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών και κυρίως την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, είμαστε σίγουροι ότι μακροπρόθεσμα η συγκεκριμένη ενέργεια σας, θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, προσεγγίζοντας το θέμα αυστηρά με οικονομικά κριτήρια, πιστεύουμε ότι ο συνολικός όγκος συναλλαγών επιτρέπει την συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος, έστω και με περιορισμό του μεγέθους του.

Κύριε διευθύνων σύμβουλε,

Σας καλούμε με τον παρόν έγγραφό, να επανεξετάσετε το θέμα, ανακαλώντας τα σχέδια αναστολής του εν λόγω καταστήματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/2/19 09:07

    Κριμα για τον κοσμο που θα ταλαιπωρηται,αλλα πιο αγενες και τεμπεληδες υπαλληλοι δεν υπαρχουν.Ειδικα η διευθυντρια και η ταμιας οι πιο αγενεις εver.Κοτσομπολευαν και οταν ενας πελατης τους λεει (με φιλοεντονο υφος η αληθεια)γιατι δεν εξυπηρετουν αλλα μιλανε του λεει η διευθυντρια.Τι ουτε τουαλετα να μην παμε?Μια αλλη μερα η ιδια ταμιας διωχνει μια τουριστρια ηλικιωμενη η οποια περιμενε πανω απο 1 ωρα υπομονετικα στη σειρα τηςμε υφος ξερω γω γιατι λεει οτι η συγκεκριμενη τραπεζα δεν δεχεται κερματα.Και μιλαμε για γυρω στα 40 € σε μονα κ διπλα.Και μενα μετα απο λιγο δεν δεχτηκε τγν συναλαγη ως ωφειλε γιατι λεει δεν ειχα το swift της αττικα οταν κανεις δεν το ζηταει κ δεν ειχε λεει κ ιντερνετ να το βρει λεει.Βρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *