ροή ειδήσεων

Αλλάζει το top-5 των κυριότερων τουριστικών αγορών της Ελλάδας



Τα νησιά κι όχι τους χειμερινούς προορισμούς προτιμούν ακόμα και το χειμώνα οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.



Ιταλικό προβάδισμα καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στον τουρισμό με την γειτονική χώρα να αποτελεί την κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για τρίτη φορά το 2018. Η γερμανική αγορά υποχώρησε στη δεύτερη θέση και στην τρίτη θέση ανήλθε η αγορά των Η.Π.Α. Την τέταρτη θέση κατέλαβε η αγορά του Ισραήλ, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2018 στο top-5, ενώ από την τρίτη στην πέμπτη θέση υποχώρησε η βρετανική αγορά.

Παρά την Ιταλικη πρωτιά για τον μήνα Δεκέμβριο βέβαια, μεταξύ των αγορών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας καταγράφεται στο σύνολο του έτους διαρκής εναλλαγή. Όπως προκύπτει μάλιστα από τα στοιχεία η γερμανική και η βρετανική αγορά είναι συνολικά ισχυρότερες από την ιταλική και περίπου ισόβαθμες μεταξύ τους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, INSETE Intelligent, τον Δεκέμβριο του 2018 καταγράφηκε αύξηση αεροπορικών και οδικών αφίξεων εν συγκρίσει με τον Δεκέμβριο του 2017 - στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων +23,9% (+12,9% σύνολο έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+20,6%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+31,1%), ενώ για το 2018 οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +19,4% και +10,6% αντίστοιχα. Η αύξηση ήταν γενικευμένη σε όλα τα αεροδρόμια. Συνολικά, το 2018 καταγράφηκαν 20,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, 2,4 εκ. περισσότερες σε σχέση με το 2017. Από την αύξηση αυτή, το 39% κατευθύνθηκε στην Αθήνα και το 61% στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Πέρα βέβαια από το top-5 των αγορών από τις οποίες υποδεχόμαστε τους περισσότερους τουρίστες, εναλλαγή καταγράφεται και στους προορισμούς που ψηφίζουν οι βρετανοί, οι γερμανοί και οι ιταλοί τουρίστες.

Σε Κέρκυρα και Καρδάμαινα (Κως) ταξίδεψαν το 2018 οι Γερμανοί

Συγκεκριμένα οι αγαπημένοι προορισμοί της γερμανικής αγοράς το Δεκέμβριο του 2018 είναι αρχικά η Αθήνα, στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα Φηρά. Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρίσκεται η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο και τα Χανιά. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Οία και ακολουθούν στην έβδομη θέση η πόλη της Ρόδου, στην όγδοη θέση το Ρέθυμνο και στην ένατη θέση το Φηροστεφάνι. Η δεκάδα συμπληρώνεται με τη Χώρα της Μυκόνου.



Για το σύνολο του 2018 στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρέθηκε η Αθήνα, ενώ στο top-10 και τους δώδεκα μήνες βρέθηκαν και 2 προορισμοί της Σαντορίνης: τα Φηρά και η Οία. Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 11 εμφανίσεις το 2018 στο top10 (εξαίρεση αποτέλεσε ο Σεπτέμβριος) ενώ από 10 εμφανίσεις κατέγραψαν το Ρέθυμνο και η Χώρα Μυκόνου. Στην έβδομη θέση με 8 εμφανίσεις βρέθηκε η Γεωργιούπολη ενώ 7 εμφανίσεις στο top-10 το 2018 κατέγραψαν η πόλη της Ρόδου και το Ημεροβίγλι. Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018 συμπληρώθηκε με τα Χανιά (6 εμφανίσεις). Οι 2 νέοι προορισμοί της γερμανικής αγοράς που καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2018 ήταν η πόλη της Κέρκυρας και η Καρδάμαινα (Κως).

Καρπενήσι, Σιδάρι, Ελούντα και Καρδάμαινα ψηφίζουν οι Βρετανοί

Οι βρετανοί από την άλλη για τον Δεκέμβριο του 2018, είχαν ως πρώτη επιλογή την Αθήνα, στη δεύτερη όμως θέση των προτιμήσεών τους βρέθηκε το Καρπενήσι. Η συμπρωτεύουσα αποτέλεσε την τρίτη επιλογή των βρετανών τουριστών και η χρυσή πεντάδα έκλεισε με τα Φηρά και την πόλη της Ρόδου. Ακολούθησαν δύο προορισμοί της Κρήτης: το Ηράκλειο και τα Χανιά, η Κέρκυρα και η δεκάδα συμπληρώθηκε με 2 προορισμούς της Σαντορίνης: το Φηροστεφάνι και την Οία.

Στο σύνολο του έτους τώρα, στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς όλους τους μήνες βρέθηκε η Αθήνα. Ακολούθησαν 4 ακόμα προορισμοί κατέγραψαν 12 εμφανίσεις στο top-10 τα Φηρά, η πόλη της Ρόδου, η πόλη της Κέρκυρας και η Οία. Στην έκτη θέση βρέθηκε η Χώρα Μυκόνου και το
Ημεροβίγλι ενώ στην όγδοη θέση βρέθηκαν τα Χανιά και το Φηροστεφάνι. Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018
συμπληρώνεται με τη Θεσσαλονίκη το Πλάνο και το Καμάρι (5 εμφανίσεις αντίστοιχα). Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά 5 νέοι προορισμοί στο
top-10 της βρετανικής αγοράς: το Καρπενήσι, το Σιδάρι, τα Σπάτα, η Ελούντα και η Καρδάμαινα.

Καλαμπάκα και Χανιά προτίμησαν τον Δεκέμβριο οι Ιταλοί

Τέλος όσον αφορά στους Ιταλούς, τον Δεκέμβριο του 2018 κατά κύριο λόγο επισκέφτηκαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ κατά σειρά προτίμησης ακολούθησαν τα Φηρά και η Χώρα της Μυκόνου. Στην πέμπτη θέση της προτίμησης των Ιταλών βρέθηκε η Πόλη της Ρόδου και στην έκτη το Ηράκλειο. Στην έβδομη και όγδοη θέση βρέθηκαν 2 προορισμοί της Σαντορίνης: η Οία και το Φηροστεφάνι ενώ η δεκάδα έκλεισε με εκπλήξεις με την ένατη και δέκατη θέση να καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Καλαμπάκα και τα Χανιά.

Όσο αφορά τις προτιμήσεις όλου του έτους και σύμφωνα πάντα με την μελέτη του INSETE και στοιχεία της Trivago, πρώτη προτίμηση των Ιταλών τουριστών αποτέλεσε η Αθήνα και ακολούθησαν 3 προορισμοί ακόμα που κατέγραψαν 12 εμφανίσεις στο top-10: τα Φηρά, η Χώρα της Μυκόνου και η Οία. Στην πέμπτη θέση, με 10 εμφανίσεις, βρίσκονται η πόλη της Ρόδου και το Ημεροβίγλι. Στην έβδομη θέση, με 8 εμφανίσεις, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018, συμπληρώνεται με τα Χανιά, την πόλη της Κέρκυρας και το Καμάρι (7 εμφανίσεις αντίστοιχα). Το
2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο top-10, 6 νέοι προορισμοί της ιταλικής αγοράς ειδικότερα: η πόλη της Ζακύνθου, η Κρυοπηγή, η
Καλαμπάκα, η Περίβολος, η Σκιάθος και η Σπάρτη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *