ροή ειδήσεων

Ερώτηση Κικίλια για το αν θα παιανίσει το «Μακεδονία Ξακουστή» στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου



Απαντήσεις ζητά ο βουλευτής της ΝΔ από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας


Απαντήσεις για το αν το «Μακεδονία Ξακουστή» αποτελεί απαγορευμένο άσμα για τις Ενοπλες Δυνάμεις ζητά ο κ. Βασιλης Κικίλιας από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «Σε πρόσφατη ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με δήθεν «αλυτρωτικά» συνθήματα που ακούγονται στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ αυτών και το «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», η απάντηση του ΥΠΕΘΑ ήταν ότι «δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων»» για να προσθέσει «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού τιμώρησε οπλίτη ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο τη στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή». Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει απαγορεύσει να παιανίζει το άσμα κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών – παρελάσεων».




Ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι «Σε λίγες μέρες εορτάζουμε την 25η Μαρτίου, τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία. Κατά τη διάρκεια των παρελάσεων η ανάκρουση του άσματος «Μακεδονία Ξακουστή» προκαλεί ρίγη συγκινήσεως και εθνικής υπερηφάνειας στα παρελαύνοντα τμήματα και σε όλους τους Έλληνες που τις παρακολουθούν» και ρωτά: «Έχουν εκδοθεί διαταγές σχετικά με απαγόρευση του άσματος «Μακεδονία Ξακουστή» προς τους οπλίτες και τα στελέχη των Ε.Δ., καθώς και ανάκρουσης του άσματος κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών και παρελάσεων; Θα παιανίσει το εν λόγω άσμα κατά τη διάρκεια της επικείμενης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου;».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *