ροή ειδήσεων

Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου



Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου, μια πλατφόρμα στα πρότυπα αυτής του Κοινωνικού Μερίσματος και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Η είσοδος στο σύστημα (www.epidomastegasis.gr), το οποίο θα δέχεται συνεχώς αιτήσεις, γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του εκάστοτε δικαιούχου στο Τaxisnet, ενώ σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια μπορεί να απευθύνεται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής του.


Η διαδικασία πραγματοποιείται σε έξι βήματα:

1. Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του Τaxisnet.

2. Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

3. Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.).

4. Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτήριου συμβολαίου του.

5. Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.

6. Οριστική υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ μηνιαίως και η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια.

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού, με το συνολικό εισόδημα να φτάνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Επιπλέον, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος και έως το ποσό των 180.000 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το ακριβές ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, των ορίων του συνολικού εισοδήματος, όπως και των ορίων καταθέσεων, μετοχών, ομολόγων κ.λπ. για κάθε τύπο νοικοκυριού, μπορείτε να δείτε τον σχετικό πίνακα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο εφόσον έχουν μισθωτήριο από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *