ροή ειδήσεων

Με καταγωγή από την Ρόδο η «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, με τη Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019, Αλεξάνδρα - Κατερίνα Βολωνάκη. Διακρίνονται η Ζωή Σαλμπούδη - Ραπ και η Χρυσούλα Σμαραγδά. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια Ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από τη Ρόδο, η 22χρονη Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη, αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» για το 2019, στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά από την Πολιτιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η Αλεξία είναι κόρη του Δημήτρη Βολωνάκη και της Λέσλι Χάρινγκτον. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια διαμένει και σπουδάζει στην Αστόρια. Κατά τον διαγωνισμό ξεχώρισε, εκτός από την παρουσία της, για τις γνώσεις, τις απαντήσεις της και τα σωστά ελληνικά της, παρά το γεγονός ότι είναι παιδί μεικτού γάμου, έχοντας ελληνική καταγωγή μόνο από την πλευρά του πατέρα της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εγώ αυτή που επιλέχθηκε ως ‘Μις Ελληνική Ανεξαρτησία’. Μπορώ να σας πω ότι είναι κάτι που δεν περίμενα. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και εύχομαι να ζήσω όμορφες στιγμές και με τα υπόλοιπα κορίτσια», ανέφερε στον «Ε.Κ.» η Αλεξία – Κατερίνα, η οποία τόνισε πως την ενδιαφέρουν πολύ οι δραστηριότητες που θα έχει στον χρόνο που θα διατηρήσει τον τίτλο.



Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Εάν είσαι Ελληνοαμερικανίδα, από μικρή φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο άρμα ως ‘Μις Ανεξαρτησία’. Πέρα από αυτό όμως, θέλω να γνωρίσω πολύ κόσμο και να μιλήσω με μικρά Ελληνόπουλα, προκειμένου να τους πω να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους αλλά και να πιστεύουν στον εαυτό τους και τους στόχους τους. Αλλωστε, ο βασικός τομέας μου είναι η εκπαίδευση, αφού έχω άδεια για δασκάλα, ενώ κάνω μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία».




Εκτός από τη νικήτρια, στον διαγωνισμό συμμετείχαν άλλες τέσσερις κοπέλες. Πρόκειται για την Αριάννα – Ελισάβετ Μαγκαλιά (Μις Ερείκουσα), την Ζωή Σαλμπούδη – Ραπ (Μις Κρήτη), την Μαριάνα Νεραντζίνη (Μις Κεφαλονιά – Β’ Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία) και την Χρυσούλα Σμαραγδά (Μις Κάλυμνος – Α’ Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία).

Ο αρχικός προγραμματισμός του διαγωνισμού περιελάμβανε οκτώ κοπέλες, αλλά τρεις εξ αυτών δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών», για λόγους ανωτέρας βίας.

Ερωτήσεις για την κρίση, την Κοινότητα και το μέλλον

Τα καλλιστεία με την απαγγελία των εθνικών ύμνων Ελλάδας και ΗΠΑ, από την «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2018», Αννα Μαρία Φάζιο και Ελάινα Πούλου, αντίστοιχα.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη, η οποία και είχε την κεντρική ευθύνη για την εκδήλωση. Το εγκώμιο της κ. Κατέχη έπλεξε, λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας.

«Επί σειρά ετών, η Ομοσπονδία και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε σε μια δίκαιη επιλογή και την αντικειμενικότητα των κριτών», είπε ο κ. Γαλάτουλας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, να επισημαίνει πως «για εμάς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όλες οι συμμετέχουσες είναι το ίδιο».

Την Κριτική Επιτροπή απάρτιζαν οι Ελένη Φαρμάκη, Νομική Καστανά, Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός, Ελέιν Ρίζου, Ειρήνη Παπανικόλα, Αρης Αριστοδήμου, Αννα Νότη και Γεώργιος Γαλάτουλας.
Στον πρώτο γύρο οι υποψήφιες υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις γνώσεων.

Η πρώτη ομάδα ερωτήσεων αφορούσε ιστορικά ζητήματα της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης και η δεύτερη θρησκευτικά – εκκλησιαστικά. Κατόπιν, υπήρχαν ερωτήσεις γνώμης, όπου μπορούσαν να επιλέξουν ένα από τα κάτωθι θέματα:

Το νέο μεταναστευτικό κύμα λόγω της κρίσης, τις προτεραιότητές τους ως νέες Ελληνοαμερικανίδες αλλά και το πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε πέντε χρόνια. Στον δεύτερο γύρο, εμφανίστηκαν με επίσημο φόρεμα ενώπιον των κριτών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία της περσινής «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» Αννας – Μαρίας Φάζιο, η οποία έκανε λόγο για μια «πολύ όμορφη εμπειρία».

«Συμβουλεύω τις φετινές κοπέλες να απολαύσουν κάθε εκδήλωση και να έχουν ευγνωμοσύνη για την καταγωγή τους, τον θεσμό που εκπροσωπούν αλλά και για τους ανθρώπους που θα γνωρίσουν, οι οποίοι θα γίνουν φίλοι τους για πάντα».

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Ιωάννα Κατέχη, ενώ τις ερωτήσεις στις υποψήφιες έκανε η Χριστίνα Κουτσάκη.Η Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη, νικήτρια του διαγωνισμού για την Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019, κατάγεται από την Ρόδο, ενώ είναι πτυχιούχος δασκάλα. Αυτήν την περίοδο, κάνει μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη).Η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019, Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη, με την οικογένειά της και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου. Η μητέρα της, Λέσλι Χάρινγκτον (αριστερά) είναι Αμερικανίδα, ενώ ο πατέρας της, Δημήτρης Βολωνάκης, από την Ρόδο. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη).Πάνω – από αριστερά: Νομική Καστανά, Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός, Ελέιν Ρίζος, Άρης Αριστοδήμου, Ειρήνη Παπανικόλα, Άννα Νότη, Γεώργιος Γαλάτουλας, Ελένη Φαρμάκη, Αθανάσιος Αρώνης. Κάτω – από αριστερά: Μαργαρίτα Σκουρλή, Νταϊάνα Διαμάντη, Τζούλια Κοκκόση, Μαριάννα Νεραντζίνη, Αριάννα – Ελισάβετ Μαγκαλιά, Πέτρος Γαλάτουλας, Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Αυγερινή Κατέχη, Χρυσούλα Σμαραγδά, Αννούλα Δρίτσα, Ζωή Σαλμπούδη – Ραπ, Ιωάννα Κατέχη, Χριστίνα Κουτσάκη, Άννα Μαρία Φάζιο. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)Η νικήτρια, Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη, παραλαμβάνει το βραβείο από την Ιωάννα Κατέχη, που παρουσίασε την εκδήλωση. Η 22χρονη κοπέλα κέρδισε τις εντυπώσεις χάρη στην ροή του λόγου της, τα σωστά ελληνικά της και την παρουσία της. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)Οι πέντε υποψήφιες του διαγωνισμού για την Μις Ελληνική Ανεξαρτησία, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Από Αριστερά: Αριάννα – Ελισάβετ Μαγκαλιά, Ζωή Σαλμπούδη – Ραπ, Χρυσούλα Σμαραγδά, Μαριάννα Νεραντζίνη και Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *