ροή ειδήσεων

Η αποχώρηση Καμμένου και η απομάκρυνση Στεφανή διαλύουν την Εθνοφυλακή



Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους για την στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές που εφάρμοσε. Η θητεία του στο υπουργείο και το έργο που παρέδωσε θα αξιολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Υπάρχει όμως ένα έργο που παρέδωσε και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, η μάλλον, αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, και αυτό είναι η Εθνοφυλακή.

Ο Πάνος Κάμμενος, από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναβάθμισε κατακόρυφα την Εθνοφυλακή, πραγματοποιώντας το επί χρόνια αίτημα του στρατού ξηράς για την Παλλαϊκή Άμυνα, η καλύτερα, τους Ένοπλους κατοίκους των συνόρων.

Συνεχής εκπαίδευση με τις μονάδες του στρατού, τακτικές για μάχες πόλεων και αναβάθμιση του εξοπλισμού, δίνουν σημαντικό ρόλο πλέον στους Εθνοφύλακες. Από τον Έβρο και την Θράκη, στην Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Αιγαίου, ο Εθνοφύλακας αναλαμβάνει ρόλο.

Παρατηρώντας προσεκτικά την εκπαίδευση τους, η οποία βασίζεται στην ταχεία αντίδραση τους, και την δράση τους σε οικισμούς, όλοι καταλαβαίνουν, και ειδικά στρατιωτικοί και αναλυτές, ποιος είναι ο κομβικός ρόλος που θα παίξουν τα τάγματα Εθνοφυλακής στις παραπάνω περιοχές
Ο Αλκιβιάδης Στεφανής παρόν σε όλες τις δράσεις τους

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, και αυτός που περίμεναν όλοι να είναι ο επόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κερδίζει αμέσως τον σεβασμό τους. Δηλώνει παρόν σε όλες τις ασκήσεις με τους Εθνοφύλακες να λαμβάνουν σοβαρά την εκπαίδευση τους και να μην αποτελεί αυτή απλά μια ευκαιρία για «δράση».

Ο έμπειρος αρχηγός ΓΕΣ κατανοεί απόλυτα πως από την στιγμή που στην χώρα θα υπάρχει αύξηση του πληθυσμού μέσω των προσφύγων και λαθρομεταναστών, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ασφάλειας. Με την αστυνομία διαλυμένη και πλέον με πολιτική αποστολή, καταστολή αντιδράσεων και φύλαξη πολιτικών προσώπων, η Εθνοφυλακή είναι ο μόνος θεσμός που συμβολικά αναπτερώνει το αίσθημα ασφάλειας.
Η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου ανοίγει τον δρόμο για την απομάκρυνση Στεφανή

Η δράση του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, ήταν αυτή που τελικά του στέρησε και την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και φιλικά ΜΜΕ προς αυτό, προσπαθούν να ταυτίσουν τα στελέχη της Εθνοφυλακής με την ακροδεξιά. Έτσι, εντοπίζουν Εθνοφύλακες που ανήκουν στην Χρυσή Αυγή όπου με συνεχής αναφορές και άρθρα προσπαθούν να την απαξιώσουν.

Όμως τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Αλκιβιάδης Στεφανής γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία που θα παίξει η Εθνοφυλακή σε όσα θα συμβούν στην χώρα τα επόμενα χρόνια, και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ελπίζει ότι και μετά την αποχώρηση του, ο θεσμός θα αντέξει μέχρι τις επόμενες εκλογές, και οπότε ένας υπουργός άμυνας από την Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε.

Όμως η Συμφωνία των Πρεσπών και οι αντιδράσεις του κόσμου, ειδικά στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Εθνοφυλακή, ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα. Περιορίζει τις ασκήσεις τους και τους «κόβει» από την συμμετοχή τους στις παρελάσεις της 25 Μαρτίου, και αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση ότι κάποιοι από αυτούς θα φωνάξουν «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»




Η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και όλα τα κόμματα δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν θεσμούς και εθνικά για το κομματικό τους συμφέρον. Το κυβερνών κόμμα δίνει σημασία στην συσπείρωση του εκλογικού του σώματος, ποιος δεν θα χαρεί από το «κόψιμο» των «φασιστών» Εθνοφυλάκων, και από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία θα βρει χώρο για να κάνει καμπάνιες τύπου «Μακεδονικά Προϊόντα»

viadiplomacy

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *