ροή ειδήσεων

Σχέδιο «Βαριοπούλα» από την Άγκυρα: Οι Τούρκοι παρέλαβαν αεροσκάφη ηλεκτρονικών παρεμβολών

Τουρκικό υποβρύχιο κατέπλευσε στο Δυρράχιο



Συνεχίζουν τους προκλητικούς εξοπλισμούς οι Τούρκοι και τώρα θα μας απειλούν με ηλεκτρονικές παρεμβολές και από αέρος.



Για πρώτη φορά η Τουρκία αποκτά ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών (εντοπισμού, καταγραφής, ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας.

Χθες έγινε γνωστό ότι προσγειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας τα δύο πρώτα (από τα 4) αεροσκάφη τύπου Bombardier Global 6000, τα οποία θα εκτελούν αποστολές ηλεκτρονικών παρεμβολών στο Αιγαίο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις που εδρεύουν στα νησιά «πρώτης γραμμής»(Χίος , Μυτιλήνη, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Καστελόριζο) θα είναι οι κύριοι «αποδέκτες» των εκτεταμένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι Τούρκοι θα μπορούν να παρεμβάλουν και να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μας, τις πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και πολιτικές πτήσεις!

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας και πληροφορίες το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύο φάσεις ώστε η τουρκική Αεροπορία να μην στερηθεί τις υπηρεσίες και των αεροσκαφών με τα συστήματα παρεμβολών.




Η πρώτη περιλαμβάνει την απόκτηση 2-4 επιβατικών αεροσκαφών συνολικής και την ολοκλήρωση σε αυτά αλλοδαπών συστημάτων παρεμβολών ραντάρ. Η συνολική αξία της πρώτης φάσης του προγράμματος φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δεύτερη φάση πιθανόν θα αγοραστούν ακόμη 4 αεροσκάφη στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα παρεμβολών το οποίο θα αναπτύξει η τουρκική εταιρεία Aselsan, με βάση την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την ανάπτυξη ενός χερσαίου παρεμβολέα Koral, ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Golbasi νοτιοδυτικά της Άγκυρας.

Το πρόγραμμα «Golge» αφορά εκτός από την αγορά 4+4 αεροσκαφών και την τοποθέτηση 10 σταθμών εδάφους, αποστολή των οποίων θα ήταν η παρεμβολή των ραντάρ και των τηλεπικοινωνιών του αντιπάλου (Ελλάδα).

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σήμερα οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX 0366/19 με την οποία δέσμευσαν μια μεγάλη περιοχή εντός του FIR Αθηνών και εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης SAR για άσκηση που θα διεξαχθεί από τουρκικές και νατοϊκές ναυτικές μονάδες την 25 Μαρτίου.


Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει ελληνική δικαιοδοσία, έχοντας σκοπό να θέσει υπό νομιμοφανή μανδύα τις αμφισβητήσεις της εις βάρος της Ελλάδας.

Την ίδια ακριβώς στιγμή σύμφωνα με το ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉΣ ΙΣΧΥΟΣ, το τουρκικό υποβρύχιο GÜR (S357) κατέπλευσε από προχθές, μετά την νατοϊκή άσκηση DYNAMIC MANTA-19, στον λιμένα Δυρραχίου στην Αλβανία, επίσημα, για 4ήμερη επίσκεψη.

Πρόκειται για σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας, το οποίο εφαρμόζει με τρομερή ακρίβεια η Άγκυρα, με την παρουσία τουρκικών υποβρυχίων και πλοίων στο αλβανικό ναύσταθμο πασά -λιμάνι ενώ τώρα η «δράση» των νέο-οθωμανών επεκτείνεται μετά την ΠΓΔΜ και στο Κοσσυφοπέδιο.




Με λίγα και απλά λόγια πιθανότατα, οι νέο-οθωμανοί του ΑΚΡ με επικεφαλής των Ερντογάν και οι «Ευρασιανιστές» στρατηγοί που τον στηρίζουν, μας ετοιμάζουν ένα νέο σχέδιο «βαριοπούλα», θέλοντας να προκαλέσουν την χώρα μας, και να υφαρπάξουν θαλάσσια οικόπεδα και κάποιο από τα 18 νησιά που «διεκδικούν» σύμφωνα με δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, για να κερδίσουν μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής πίτας στην περιοχή.




Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με το λαό μας που άντεξε τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, θα αντιδράσουν σφόδρα σε οτιδήποτε επιχειρήσουν οι «γείτονες» αποτελώντας και την μόνη ενδεδειγμένη λύση στις όποιες τουρκικές προκλήσεις.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *