ροή ειδήσεων

Τι συμβολίζει το πέταγμα του χαρταετού;



To πέταγμα του χαρταετού κυριαρχεί στην κινεζική παράδοση όπου και συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς τον ουρανό και το Θεό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χαρταετοί έκαναν την εμφάνιση τους στην Κίνα πριν 3 χιλιάδες χρόνια.

Οι συμβωολισμοί στο χριστιανικό κόμσο δεν έχουν καμία διαφορά από τους συμβολισμούς στην Κίνα.

Καθαρά Δευτέρα

Το γεγονός ότι το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού γίνεται κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα δεν είναι τυχαίο. Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής όπου οι χριστιανοί ξεκινούν τη σωματική και πνευματική τους κάθαρση μέσω της μεγάλης νηστείας του Πάσχα. Γεγονός που δείχνει ίσως και την άμεση επαφή του ανθρώπου με το θείο μέσα από το πέταγμα του χαρταετού.




Σε πολλούς πολιτισμούς, έδεναν σ’ αυτούς (γραμμένες πάνω σε μικρότερο χαρτί) τις αρρώστιες και τις συμφορές και τις άφηναν να φύγουν μακριά, άλλοι έστελναν προς τα επάνω τις ευχές και τις επιθυμίες τους, και άλλοι προσάρμοζαν μικρές φλογέρες στο κεφάλι του αετού, για να σφυρίζουν και να διώχνουν τα κακά πνεύματα. Τέλος, άλλοι σήκωναν ομαδικά τους αετούς, σαν προσευχή στον ουρανό και έψαλλαν ύμνους.


Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού παραμένει στις μέρες μας δημοφιλής στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και στο Αφγανιστάν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *