ροή ειδήσεων

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Λίνδο με τον Αγωνιστή Αρχιμ. Σπ. Λίγκα





Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιστορική Κοινότητα της Λίνδου και στον Βυζαντινού αιώνα, 13ου αιώνα μ.χ. Ναού, της Κοίμησης της Θεοτόκου. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019 γίνεται μεγαλοπρεπής περιφορά αρχαίων εικόνων στην πλατεία και στα ιστορικά δρομάκια της Λίνδου. Γίνεται επίκαιρο κήρυγμα από τον δραστήριο ιεροπρεπή και μορφωμένο Αρχιμανδρίτη του Ναού π. Σπυρίδωνος Λίγκα, ένα ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας κληρικό σε μια κοινότητα που είναι η πιο τουριστική και σε αρχαιότητες, ιστορία και τουριστική περιοχή της Ρόδου.




Κυριακή της Ορθοδοξίας: Μετά την Θ. Λειτουργία θα προσφερθούν κεράσματα από τις κυρίες και την εκκλησιαστική επιτροπή στον κόσμο. Στην παλαιό κοινότητα και πρώην ιατρείο της Λίνδου θα υπάρχει ειδική έκθεση βυζαντινών εικόνων αγιογραφίας από μαθητές και την δασκάλα αγιογράφο Σμάρω Λεντάκη κόρη αειμνήστου ιερέως Ιακώβου.

Στην Λίνδο υπάρχει το ιστορικό λιμανάκι και το Βήμα και Εκκλησάκι του Αποστόλου των Εθνών Παύλου όπου εκήρυξε τον Χριστόν και είναι επισκέψιμο σε χιλιάδες προσκυνητές.

Ο π. Σπυρίδων Λίγκας έχει δημιουργήσει πρότυπο εκκλησιαστικό μουσείο πλάι από τον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με σπάνια Ιερά Σκεύη, εικόνες και άμφια.

Είναι και Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου περιοχής Ψάλτου στην Λίνδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Σπυρίδων απαγόρευσε στην περιοχή τους Πολιτικούς Γάμους και τα ευτράπελα που γινόταν σε εκδηλώσεις και φαγοπότια στο λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου με κίνδυνο να αμαυρωθεί η εικόνα του ιστορικού μνημείου.

Άλλωστε τελούνται ιερά μυστήρια Ορθοδόξων απ’ όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στην Λίνδο εγεννήθηκε ο μεγάλος Σοφός της αρχαιότητας ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος όπου εκεί υπάρχει και ο τάφος του.

Α’ Κυριακή των Νηστειών: Κυριακή της Ορθοδοξίας




Αξίζουν συγχαρητήρια στον Αγωνιστή και Ομολογητή της Πίστης μας Αρχιμανδρίτη Σπυρίδων Λίγκα όπου και η γενέτειρα του η Λίνδος της Ρόδου.

Πρωτοπρεσβύτερος, Εκπαιδευτικός και Εφημέριος Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών

Κυριακός Μανέττας – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/3/19 13:00

    Ωραίος ο Παπάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. 2.
    το 11ο κεφαλαιο της Εβραιους αναφερεται στους μαρτυρες της πιστεως εως τη συγγραφη του. ολοι εκεινοι ποτε δε προσκυνησαν εικονες, λεψανα, ανθρωπους οπως τη μητερα του Ιησου Χριστου [ η οποια ειρησθω ειχε την αναγκη σωτηριας του ξιου της και στον οποιο προσευχονταν Πραξεις 1:14 -14 ουτοι παντες ησαν προσκαρτερουντες ομοθυμαδον τη προσευχη και τη δεησει συν γυναιξι και μαρια τη μητρι του ιησου και συν τοις αδελφοις αυτου

    14 Όλοι αυτοί προσκαρτερούσαν με μια ψυχή στην προσευχή και τη δέηση, μαζί με τις γυναίκες και τη Μαρία, τη μητέρα τού Ιησού, και μαζί με τους αδελφούς του (Ιακωβο και Ιουδα) ] .

    αιρετικος πωλητικως βραβευει αιρετικο παππα.
    κυριακη 'ορθοδοξιας'. αιματηρη επικρατηση αιρετικων προσκυνητων ειδωλων-εικονων κατα τρανταχτη παραβαση του Λογου του Θεου.

    Εξοδος 20: 4 ΜΗ κάνεις για τον εαυτό σου είδωλο μήτε ομοίωμα κάποιου, από όσα είναι στον ουρανό επάνω ή όσα είναι στη γη κάτω ή όσα είναι στα νερά κάτω από τη γη· 5 μη τα προσκυνήσεις μήτε να τα λατρεύσεις· επειδή, εγώ ο Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, που ανταποδίδω τις αμαρτίες των πατέρων επάνω στα παιδιά, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς εκείνων που με μισούν· 6 και κάνω έλεος σε χιλιάδες γενεές εκείνων που με αγαπούν, και τηρούν τα προστάγματά μου.

    O ιδιος ο Χριστος τους κατεδικασε λεγοντας 'ακυρωσατε τις εντολες του Θεου με τις παραδοσεις σας'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *