ροή ειδήσεων

Δικαιολογίες Αποστολάκη για το «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγούδησε ο αλεξιπτωτιστής



Εξηγήσεις για την αποβολή του αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή», σε πτώση με αλεξίπτωτο, έσπευσε να δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το υπουργείο τονίζει πως «ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου απέβαλε τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη μετά τη δημοσίευση selfie βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» την ώρα που πραγματοποιεί άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην αποβολή του από την πρώτη στιγμή το υπουργείο διεμήνυε ότι δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τραγουδάει το «Μακεδονία Ξακουστή», αλλά το γεγονός ότι συνδέεται με την απερισκεψία του στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται να μην τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του.

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» ανέφεραν κύκλοι του ΓΕΣ.




Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του.

Σημειώνεται ότι ο στρατιώτης, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου κοντά στη Χώρα Σφακίων, απείχε ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *