ροή ειδήσεων

Νίκος Γερονικόλας: Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε και να βάλουμε πλάτη ώστε η Ρόδος να κερδίσει από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Δήλωση του ξενοδόχου Νίκου Γερονικόλα με αφορμή την διεθνή σκακιστική διοργάνωση “Rhodes Chess Festival 2019”



"Με ομαδική δουλειά μπορούμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν"

Φέτος η εκκίνηση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υλοποιείται έμπρακτα από τις αρχές Απρίλη, αποδεικνύοντας ότι το στοίχημα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορεί να κερδηθεί για τα νησιά μας.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η διεθνής σκακιστική διοργάνωση “Rhodes Chess Festival 2019” που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Olympic Palace.

Αναλυτικότερα από τις 05 του Απρίλη θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού senior παικτών (μεγάλων ηλικιών) και θα διαρκέσει συνολικά 20 ημέρες.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ομάδες, σε ορισμένες από τις οποίες συμμετέχουν ονόματα διεθνούς ακτινοβολίας, θα διεκδικήσουν τους τίτλους που θα τους κατατάξουν στο πάνθεον του σκακιστικού στερεώματος.
Η όλη διοργάνωση τελεί, μεταξύ των άλλων, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας FIDE, της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Συνομοσπονδίας και θα γίνει με τη συνεργασία του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “Ο Ιππότης”.

Συνολικά παίκτες, συνοδοί και οι οικογένειες αυτών που θα αφιχθούν στο νησί υπερβαίνουν τα 1000 άτομα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο Ξενοδόχος και quality manager του Olympic Palace Νίκος Γερονικόλας προέβη σε δηλώσεις προς την εφημερίδα Δημοκρατική.

«Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε και να βάλουμε πλάτη ώστε η Ρόδος να κερδίσει από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού» Ο ίδιος τόνισε ότι «Η επέκταση της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να είναι μόνο μια αόριστη ιδέα ή ένα όνειρο. Διεκδικώντας τη φιλοξενία τέτοιων γεγονότων και οργανώνοντας αντίστοιχες δράσεις θα φτάσουμε στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το: Να έχουμε καλές πληρότητες στην εκκίνηση της σαιζόν (Απρίλιο – Μάιο) και να επιτύχουμε σιγά σιγά να φέρουμε κόσμο κατά τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο. Όμως για να γίνουν αυτά χρειάζεται ομαδική δουλειά».

Η αναφορά περί “ομαδικής δουλειάς” δεν αποτελεί ένα σχήμα λόγου η μια κλισέ φράση. Η συστράτευση και η συνεργασία όλων, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πετύχουμε όσα αξίζουν τα νησιά μας. Δηλαδή την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όσο και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.

Συνεχίζοντας ο κ Γερονικόλας διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται μόνο στα όσα πρέπει να γίνουν από τους ξενοδόχους ή τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και από τις δράσεις που αναλογούν στους ίδιους τους πολίτες και στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Ουσιαστικά ο κ Γερονικόλας επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέρα της καλοκαιρινής σεζόν, εάν δεν υπάρχει η αντίστοιχη προετοιμασία και ανοικτές επιχειρήσεις.
«Θα είναι μεγάλο κρίμα να έρθουν οι επισκέπτες στο νησί και να βρεθούν μπροστά σε κλειστά καταστήματα ή ανέτοιμες παραλίες. Είναι άσχημο το συναίσθημα που θα γεννηθεί. Μια τέτοια εικόνα θα μας ζημιώσει ως προορισμό και θα εκμηδενίσει το όφελος από τη φιλοξενία του παγκόσμιου σκακιστικού πρωταθλήματος ή κάθε άλλης παρόμοιας επιτυχίας. Οι Ροδίτες και γενικά οι νησιώτες έχουμε στο αίμα μας την καλή φιλοξενία. Αρκεί όλοι να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και τότε στα σίγουρα οι τουρίστες αυτής της περιόδου θα ευχαριστηθούν από εκείνο που θα δουν και θα ζήσουν. Η καλή τους εμπειρία θα προσελκύσει πολλούς περισσότερους επισκέπτες, αλλά και διοργανώσεις για την επόμενη χρονιά».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/19 15:31

    βάλτε μια τάξη στα χάλια του ξενοδοχείου σας ΙΜΠΕΡΙΑΛ ξέρετε για ποιο μιλάω έλος έχει γίνει και σκουπιδότοπος με πλημμυρισμένα νερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/19 00:45

    Αφού έχεις βραχιολακια ποιο το νόημα? Κάθονται μέσα οι πελάτες σου. Βγάλε τα βραχιόλια εσύ και όλοι και μετά θα γεμίσουν τα μαγαζιά και θα βγαίνει ο κόσμος έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *