ροή ειδήσεων

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ



Ο κατευνασμός ως ήττα χωρίς μάχη έναντι της Τουρκίας, η αντίδραση των Ευζώνων και οι εξαιρετικά ύποπτες κινήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι Κούρδοι που ζουν στο Βέλγιο απαγάγουν παιδιά από τις οικογένειές τους στη χώρα αυτή, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και τα αποστέλλουν στην… Ελλάδα και το Ιράκ για εκπαίδευση προκειμένου να τα εντάξουν στις στρατιωτικές πτέρυγες το PKK.

Αλλά η Ελλάδα δεν τα λαμβάνει αυτά υπόψη και ο Αποστολάκης επιμένει στη σύναψη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - ΜΟΕ. Και πιστεύει ότι οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν επί τη βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Αν πράγματι τα πιστεύει αυτά -όπως και ο γιος της Μάργκαρετ- τότε κάτι δεν πάει καλά.

Για ποιoν λόγο καλούνται κάποια Τάγματα Εθνοφυλακής να στείλουν τις σημαίες τους στην Αθήνα; Για να μη παρελάσουν φωνάζοντας συνθήματα για την Μακεδονία, όπως πέρσι; Τόσος τρόμος έχει καταλάβει τους εθνομηδενιστές, από την πατριωτική αντίδραση των Ελλήνων;

Αντιδρούν και οι Εύζωνες στην απαγόρευση για το «Μακεδονία Ξακουστή». Αναστάτωση επικρατεί στην Προεδρική Φρουρά. Το θέμα προέκυψε μετά από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» (07.03.2019), στο οποίο ανέφερε ότι στις 20 Ιανουαρίου 2019 υπήρξε οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξ αφορμής του γεγονότος ότι η μπάντα του Λιμενικού που συνόδευε το άγημα Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, παιάνισε το γνωστό εθνικό εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Τον ύμνο του κράτους των Σκοπίων τον άκουσαν; Μέτρησαν πόσες φορές ακούγεται ο όρος «Μακεδονία», και οι αγώνες που υποτίθεται ότι έκανε; Και στο κάτω-κάτω το εμβατήριο έλεγε «που έδιωξες τους Βούλγαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα» και η καλή γειτονία μετέτρεψε τους Βούλγαρους σε βάρβαρους. Γιατί να αντιδράσουν οι Σκοπιανοί; Βούλγαροι είναι; Δεν είναι Μακεδόνες, κύριε Κοτζιά;

Εξαιρετικά ύποπτες κινήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η ακριτική Λέρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν αγοράσει, παράνομα, από το 2015 και μετά, γη σε στρατηγικά σημεία του ελληνικού νησιού.

Καλό είναι οι όψιμοι φωστήρες εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, να παρακολουθούν τους Τούρκους πώς αφομοίωσαν και εφαρμόζουν την φαναριώτικη σχολή. Είπε ο Τσαβούσογλου: «Είμαστε ισχυροί και στο πεδίο και στο τραπέζι. Υπάρχουμε παντού στον κόσμο. Παντού περνά ο λόγος μας. Μέσω της επιχειρηματικής και ανθρωπιστικής πολιτικής μας, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Την «ανθρωπιστική πολιτική» διαγράψτε την φυσικά, και αντικαταστήστε την με πολιτιστική, θρησκευτική πολιτική. Κρατείστε ιδιαιτέρως την επιχειρηματική πολιτική τους. Στην Γκαγκαουζία έστησαν επιχειρήσεις και προσλάμβαναν μόνον όσους δήλωναν Τούρκοι. Και οι χριστιανοί τουρκόφωνοι Γκαγκαούζοι, έσπευδαν, σπρωγμένοι από την φτώχεια.




Σε αντίθεση, σε μεγάλη ελληνική επιχείρηση στα Σκόπια, που δεν είχε προσληφθεί ούτε ένας ελληνικής καταγωγής, η δικαιολογία ήταν «πρέπει να τα έχουμε καλά με το κράτος».

Ο καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος, ειδικός σε θέματα Διεθνούς Πολιτικής, μιλώντας στον 98.4, εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του ο κατευνασμός ως πολιτική επιλογή, έναντι μιας αναθεωρητικής δύναμης όπως η Τουρκία, είναι ήττα χωρίς μάχη. Κι αυτό για τους όψιμους εραστές της εξωτερικής πολιτικής, που δεν μετρούν τις δυνάμεις τους.


Πηγή: https://www.voria.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *