ροή ειδήσεων

Ποιοι εκπαιδευτικοί θέλουν φαγητό και ψώνια από τις λέσχες του στρατού



Ποσοστό 50% των επιτυχόντων αναπληρωτών καθηγητών δεν αποδέχεται τον διορισμό του σύμφωνα με την ΟΛΜΕ


Φαγητό και ψώνια από τις Λέσχες Αξιωματικών και τα πρατήρια του Στρατού ζητά η ΟΛΜΕ όχι μόνο για τους αναπληρωτές καθηγητές αλλά και για τους μόνιμους καθηγητές, οι οποίοι «εγκλωβίστηκαν» σε παραμεθόριες και τουριστικές περιοχές μετά το πάγωμα των αποσπάσεων και των μεταθέσεων.

Tα τελευταία χρόνια της κρίσης λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης ένας στους δύο αναπληρωτές καθηγητές αρνείται την τοποθέτηση του σε σχολεία ακριτικών και τουριστικών-νησιωτικών περιοχών σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.


«Το 50% δεν αποδέχεται τον διορισμό του. Αναγκαζόμαστε να τοποθετούμε εκπαιδευτικούς από τον πίνακα με μηδενική προϋπηρεσία. Η επιβίωση των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές έχει γίνει πολύ δύσκολη. Για αυτό και ζητήσαμε από το υπουργείο να επεκταθεί το μέτρο σίτισης των αναπληρωτών καθηγητών και σε μόνιμους καθηγητές των περιοχών αυτών» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Καθημερινά δεκάδες αναπληρωτές καθηγητές σιτίζονται σε στρατιωτικές λέσχες. Υπάρχει ανταπόκριση.«Γι αυτό και ζητήσαμε την επέκταση του μέτρου και σε μόνιμους καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν εκτός της μόνιμης τους κατοικίας για πολλά χρόνια δεδομένου του παγώματος των αποσπάσεων και των μεταθέσεων τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

«Είναι ένα μέτρο το οποίο λειτουργεί. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας πάντως κάποιο σημαντικό πρόβλημα» τόνισε στο ethnos.gr ο Περιφερειακός διευθυντής ΠΕ και ΔΕ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης

Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζονται κυρίως σε Σαντορίνη, Ρόδο, Χανιά και Ρέθυμνο. Παράλληλα η ΟΛΜΕ ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα την δυνατότητα να μπορούν να ψωνίζουν από τα πρατήρια του Στρατού. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μιλώντας στο ethnos.gr τόνισαν ότι αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας βλέπει θετικά το αίτημα των εκπαιδευτικών και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Τη δυνατότητα σίτισης μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών στις στρατιωτικές λέσχες ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά. Ωστόσο κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δικαίωμα σίτισης έχουν μόνο οι αναπληρωτές.




Μειώθηκαν κατά 23,6% οι εκπαιδευτικοί από το 2008

Το σχολικό έτος 2008/9 είχαμε συνολικά 185.917 εκπαιδευτικούς και αυτή τη στιγμή έχουμε 142.088. Έχουμε συνεπώς μια συνολική μείωση των εκπαιδευτικών από το 2008 κατά 43.829 που αντιστοιχεί σε ποσοστό μείωσης 23,6%.

Οι υπηρετούντες με όλες τις σχέσεις εργασίας στη Δευτεροβάθμια είναι 65.825 εκπαιδευτικοί. Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης εργάζονται 3.644 εκπαιδευτικοί, στην Αττική 19.540 εκπαιδευτικοί (29,7% των υπηρετούντων), στο Βόρειο Αιγαίο 1613, στη Δυτική Ελλάδα 4561, στη Δυτική Μακεδονία 2155, στην Ήπειρο 2366, στη Θεσσαλία 5089 (7,73% των υπηρετούντων), στα Ιόνια Νησιά 1578, στην Κεντρική Μακεδονία 11.722 (17,8% των υπηρετούντων), στην Κρήτη 4470, στο Νότιο Αιγαίο 2454, στην Πελοπόννησο 3395 και τέλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 3268 εκπαιδευτικοί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *