ροή ειδήσεων

Στο απυρόβλητο (!) διοικητής, αλλά και στελέχη της ΑΑΔΕ



Στην κατάργηση του δικαιώματος του υπουργού Οικονομικών να ασκεί πειθαρχική δίωξη στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς και στον πρόεδρο και στα μέλη του συμβουλίου διοίκησης της Αρχής προχωρεί η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Με την τροπολογία επαναδιατυπώνονται οι ισχύουσες διατάξεις για τις περιπτώσεις στις οποίες υπέχουν πειθαρχική ευθύνη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, καθώς και ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης της Αρχής, με τη διαφορά ότι απαλείφονται οι ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες αρμόδιος για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης στους παραπάνω είναι ο υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, βάσει νόμου, η ΑΑΔΕ δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ή σε εποπτεία από τον υπουργό Οικονομικών, απολαμβάνει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές Αρχές. Υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Οπως αναφέρει σχετικά η νομοθεσία, «ο πρόεδρος, τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης, ο εμπειρογνώμονας και ο διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεσμεύονται μόνο από τον νόμο και τη συνείδησή τους, και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές Αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό».




Επιπλέον, στην τροπολογία περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που προβλέπουν την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, καθώς και τη ρύθμιση του καθεστώτος μεταβολών και κινητικότητας του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής.

https://www.dimokratianews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *