ροή ειδήσεων

Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα: Ολική ανατροπή - Όλη η αλήθεια



Τεράστιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση που αποκάλυψε η εφημερίδα «Real News» αναφορικά με την καταβολή έκτακτου επιδόματος το Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.


Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, αλλά παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό.

Είπε συγκεκριμένα ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Θυμίζουμε ότι στον φετινό προϋπολογισμό υπάρχει ένα «ορφανό» ποσό ύψους 658 εκατ. που είναι καταχωρημένο και… αναζητεί αποδέκτες!

Οι πληροφορίες για το Δώρο Πάσχα

Οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, διέρρευσαν στην εφημερίδα «Real News».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, για 3 εκατομμύρια συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το κενό του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ακόμη και αν δεν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία προβλέπει χορήγηση 250 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στη «Real News», επιβεβαίωσε ότι τα επιτελεία των υπουργείων έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια», προκειμένου να υπολογίσουν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου εν τέλει θα κριθεί από τις δυνατότητες της χώρας.




Πηγές του Μαξίμου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο

Κατηγορηματική, ωστόσο, είναι η διάψευση της κυβέρνησης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο. Δεν έχει καν τεθεί προς συζήτηση».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών. «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο». Την παραπάνω οργισμένη απάντηση έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ο πασχαλινός μποναμάς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *