ροή ειδήσεων

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» ΚΩ: Που βαδίζουμε; Που μας οδηγούν; - Αφαίρεσαν το εθνόσημο από τις στολές των εθνοφυλάκων μας



«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» ΚΩ: ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ; ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ;

· Αφαίρεσαν το εθνόσημο από τις στολές των εθνοφυλάκων μας
· Θρασύτατοι και αδίστακτοι Αλβανοί ασχημονούν σε βάρος συμβόλου μας στην Κέφαλο

Θαυμάσαμε, νιώσαμε συγκίνηση και εθνική περηφάνια βλέποντας στις 7 του Μάρτη τους μαθητές μας των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και τα στρατευμένα παιδιά μας, που προστατεύουν και διασφαλίζουν την ειρήνη στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή μας, αλλά και όλους τους άλλους σχηματισμούς, να παρελαύνουν στην παραλιακή λεωφόρο με την ευκαιρία της 71ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Εντύπωση, προβληματισμό, απορία αλλά και οργή προκάλεσε το γεγονός, ότι στις στολές παραλλαγής των Εθνοφυλάκων μας που συμμετείχαν στην εν λόγω παρέλαση, για πρώτη φορά, δεν υπήρχε το εθνόσημο!! Το εθνόσημο μαζί με τη σημαία και τον εθνικό μας ύμνο είναι τα σύμβολα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελείται από ένα κυανό θυρεό, που στη μέση του φέρει ένα λευκό σταυρό ο οποίος περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από δύο κλαδιά δάφνης. Ως διαμαρτυρία για το σοβαρό αυτό θέμα, θα πρέπει να εκλάβουμε και τη μη συμμετοχή πολλών άλλων εθνοφυλάκων μας στο σχηματισμό που παρέλασε, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, είχαν πάρει μέρος και στην τελευταία παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ποιοι και γιατί έδωσαν εντολή να αφαιρεθεί;

Ίσως, μπορεί να πει κανείς, κάποιοι ζήλεψαν το θράσος των τριών αδίστακτων και αχάριστων, για όσα τους παρέχει η καθημαγμένη αυτή χώρα, Αλβανών, που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, ξεκόλλησαν την ελληνική σημαία από φορτηγό αυτοκίνητο, που μετέφερε διάφορα αντικείμενα στο νέο ξενοδοχείο της Κεφάλου. Την κατάπτυστη αυτή ενέργεια τους, κατέγραψαν σε βίντεο, το οποίο μάλιστα ανέβασαν με ειρωνικά σχόλια σε αλβανική ιστοσελίδα! Αιδώς αχρείοι!




Δυστυχώς, ο σωβινισμός και ο ρατσισμός κάποιων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από το σεβασμό, που οφείλουν στην χώρα που τους φιλοξενεί και στην οποία βγάζουν το ψωμί τους. Τελικά, ο σωβινισμός και ο ρατσισμός εναντίον ποιών είναι; Αλήθεια, πού βαδίζουμε; Πού μας οδηγούν..; Κάποιοι οφείλουν να απαντήσουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *