ροή ειδήσεων

Οι λεπτομέρειες της κλήρωσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ



Το Σάββατο (12:30 ώρα Ελλάδας) πραγματοποιείται στην πόλη Σενζέν της Κίνας η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα φιλοξενεί εκεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η FIBA ανακοίνωσε πώς θα διεξαχθεί η κλήρωση. Η Ελλάδα θα είναι επικεφαλής ομίλου...
, καθώς βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους με τέσσερις ομάδες ο καθένας, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ περνούν στους «16» όπου θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι.

Για τις ανάγκες της κλήρωσης οι ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ pots των τεσσάρων ομάδων, βάσει της θέσης τους στο ranking αλλά και έτσι ώστε να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο πολλές ομάδες από την ίδια ήπειρο. Στο πρώτο βρίσκεται η οικοδέσποινα Κίνα μαζί με ΗΠΑ, Ισπανία και Γαλλία, ενώ η Ελλάδα είναι στο δεύτερο μαζί με Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία. Αναλυτικά τα pots:

Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία
Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα
Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία
Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα
Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν
Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα
Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα
Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού.

Έγινε μια αλλαγή προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία δύο ομάδων από τη ζώνη της Αμερικής στον ίδιο όμιλο. Η Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ και η Βενεζουέλα θα κληρωθούν στους ομίλους A, C, Ε και G, με τον Καναδά να μεταφέρεται στο Pot 6 αλλάζοντας θέση με το Ιράν.

Οι ομάδες που είναι στο Pot 1, 4, 5 και 8 θα βρεθούν στους ομίλους Α, C, E και G, ενώ οι ομάδες που είναι στο Pot 2 (όπου βρίσκεται η Ελλάδα), 3, 6 και 7 στους ομίλους B, D, F και H.




Όσον αφορά στο πώς διασταυρώνονται οι όμιλοι για τους «16», ο A «ενώνεται» με τον B, ο C με τον D, ο Ε με τον F και ο G με τον H.

Η Κίνα θα βρίσκεται σίγουρα στον Α Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο, ενώ οι ΗΠΑ στον Ε Όμιλο, που θα γίνει στη Σανγκάη. Οι αγώνες του Β Ομίλου θα γίνουν στη Βουχάν, του C στην Γκουανγκζού, του D στη Φοσάν, του F στη Ναντζίνγκ, του G στη Σενζέν και του H στην Ντονγκουάν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *