ροή ειδήσεων

Νόμος… Κουντουρά: Κάνουν ρύθμιση για να μπει στην Ευρωβουλή



Η χάρη θέλει αντίχαρη, γι΄ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να ανταποδώσουν τη στήριξη της Κουντουρά στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ετοιμάζοντας ρύθμιση για να συμμετάσχει στο Ευρωψηφοδέλτιο, καθώς με την κατάργηση του ασυμβίβαστου παρακάμπτεται ο κίνδυνος η κυβέρνηση να χάσει τους 151.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα την πρώτη 15άδα ονομάτων που θα μετέχουν στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και θα συνεδριάσει ως τη Δευτέρα, είτε σε διευρυμένη μορφή η Πολιτική Γραμματεία ή σε συνεδρίαση εξπρές η ΚΠΕ για να εγκρίνει τα ονόματα που θα ανακοινωθούν, ενώ θα ακολουθήσει αργότερα η συμπλήρωση της λίστας, αφού θα έχουν βεβαίως ολοκληρωθεί οι βολιδοσκοπήσεις και θα έχουν προκύψει συμφωνίες.

Να τονιστεί δε, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ρύθμιση για το ασυμβίβαστο του υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή προκειμένου να μπορέσει να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ένας ή περισσότεροι κορυφαίοι υπουργοί να μετέχουν στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, με το όνομα της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου μάλιστα στο επίκεντρο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι…καταποντίζεται και θέλει με αυτό τον τρόπο να μειώσει το ποσοστό της ήττας.

Στο πρώτο πακέτο των ονομάτων αναμένεται να περιλαμβάνονται οι τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές, οι Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Από υπουργούς και πρώην υπουργούς περίπου δεδομένη η συμμετοχή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Έλενας Κουντουρά -έχοντας πρώτα περάσει η ειδική ρύθμιση- και του Γιάννη Μουζάλα. Ανοιχτό είναι ακόμα κατά πληροφορίες, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Παράλληλα, στο Ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να μετέχουν και πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχουν ονόματα από τη ΔΗΜΑΡ όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου ή της Μαρία Ρεπούση, όπως και από την «ΓΕΦΥΡΑ».
Την πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε από πρόσωπα (Χ.Μαχαίρας, Παν.Παναγιώτου κ.α) και στοχεύει στην συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Στο ΠΑΣΟΚ έκανε εξαιρετικά θετική εντύπωση η παρουσία του Ευρωβουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Μ.Κύρκου στην εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι κ.κ Μπούλμαν και Τσίπρας, ωστόσο μένει να φανεί αν θα γίνουν περαιτέρω βήματα προσέγγισης που θα φτάσουν ως το ευρωψηφοδέλτιο. Επίσης, Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μία ακόμα υποψηφιότητα προσώπου προερχομένου από τον καλλιτεχνικό χώρο.




Στο μεταξύ, αναμένεται και πάλι να κάνουν την εμφάνισή τους πρόσωπα προερχόμενο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κατά πληροφορίες οι συζητήσεις με τον Γιάννη Ραγκούση, την Λούκα Κατσέλη συνεχίζονται, όπως επίσης και με άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν και έπαιξαν ρόλο στο ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών, έχοντας αναφορά στον Παπανδρεϊκό χώρο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/3/19 14:15

    ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *