ροή ειδήσεων

Στόχος των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, ο ήλιος και οι άνεμοι των ελληνικών νησιών



Η παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο, που η Ελλάδα διαθέτει σε αφθονία, έχει προσελκύσει το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες εταιρείες παραγωγής ενεργειακής αυτονομίας.

Στην Ελλάδα που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το μεσογειακό κλίμα, αλλά και τα πολλά διάσπαρτα και μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα νησιά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη μεγάλη ενεργειακή επανάσταση που συντελείται παγκοσμίως γύρω από τις τεχνολογίες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας που συνδυάζουν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σταθμούς συσσωρευτών και έξυπνα δίκτυα ελέγχου της ζήτησης.

Στελέχη της αμερικανικής Tesla πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου Περιβάλλοντος για να παρουσιάσουν στον κ. Γιώργο Σταθάκη και το επιτελείο του τις τεχνολογίες της εταιρείας στον τομέα της ενεργειακής αυτονομίας. Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία για δίκτυα φωτοβολταϊκών και μπαταριών υπολογίζοντας το μέγεθος ενός νησιού όπως η Ρόδος. Το Νησί των Ιπποτών βρίσκεται από πέρυσι στα ραντάρ του υπουργείου Περιβάλλοντος λόγω των συχνών βλαβών και της μεγάλης αστάθειας του συστήματος ηλεκτροδότησης.




Ενδιαφέρον όμως για τα πράσινα νησιά εκδηλώνει πλήθος άλλων εταιρειών, όπως η ισπανική Iberdrola, η οποία εσχάτως έχει επανακάμψει στην εγχώρια αγορά ΑΠΕ, οι όμιλοι Μυτιληναίου, Κοπελούζου, ΤΕΡΝΑ, η Eunice Εnergy Group (EEG), αλλά και κολοσσοί όπως η Siemens Gamesa, η βρετανική ΕDF και η ελληνογερμανική AccuSol. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν πυκνώσει την παρουσία τους στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προβάλλοντας λύσεις και τεχνολογίες για συστήματα παραγωγής πράσινης ενέργειας, αποθήκευσης και ενεργειακής αυτονομίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *