ροή ειδήσεων

ΗΓΕΣΙΑ ΓΣΕΕ: Συνέδριο σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο!

Τα λεφτά για τις «διακοπές» των εργατοπατέρων πληρώνουν οι εργαζόμενοι



Σε ένα ακόμα χλιδάτο τουριστικό προορισμό θα καταλύσουν, πληρώνοντας με χρήματα των εργατών, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Μετά το θέρετρο της Καλαμάτας αποφάσισαν να προσπαθήσουν να κάνουν εκ νέου συνέδριο, μιας ημέρας, όσο πιο μακριά γίνεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, στο νησί της Ρόδου, σε πεντάστερο ξενοδοχείο!

Ο νέος τόπος «διακοπών» ανακοινώθηκε στη σημερινή εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ όπως συναποφάσισαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση τους είναι προκλητική για ένα ακόμα λόγο. Στις κατηγορίες που απευθύνουν στο ΠΑΜΕ πως τάχα εμπόδισε να γίνει το συνέδριο στην Καλαμάτα (ενώ αυτοί ήταν που είχαν εξαφανιστεί) συμπλήρωναν πως είναι υπεύθυνο για τα λεφτά που σπαταλήθηκαν.

Στην αντίπερα όχθη τα στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν κρυστάλλινες προτάσεις, έχοντας στο πλευρό τους την ξεκάθαρη στήριξη των εργαζομένων. Πρότειναν το συνέδριο να γίνει στην Αττική και συγκεκριμένα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου διατίθενται εντελώς δωρεάν υποδομές και ταυτόχρονα, εξοικονομούνται μεγάλο ποσά από τη μετακίνηση των αντιπροσώπων, αφού οι περισσότεροι μένουν στην Αθήνα. Παράλληλα, ανέφεραν και τη συμβολική αξιοποίηση του ΕΚΠ, αφού ο Πειραιάς είναι το μέρος όπου ιδρύθηκε η ΓΣΕΕ πριν 100 χρόνια. Ωστόσο οι εργατοπατέρες απέρριψαν την πρόταση δείχνοντας ότι αυτό που θέλουν είναι να υλοποιήσουν τις μεθοδεύσεις τους μακριά από το βλέμμα και την κρίση της εργατικής τάξης. Ακόμα τα στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να δοθούν τα στοιχεία για τον απολογισμό, το πόσο κόστισε η διαμονή στα χλιδάτα ξενοδοχεία της Καλαμάτας και ποιος είναι ο προϋπολογισμός για τη Ρόδο, αλλά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν απάντησε. Όπως δεν απάντησε για το τι γίνεται με τους προϋπολογισμούς των ινστιτούτων της ΓΣΕΕ σε όλη τη χώρα. Δεν παρέλειψε ωστόσο να προσπαθήσει να εκφοβίσει, άραγε ποιους (;), μιλώντας για μηνύσεις και δικαστήρια που έρχονται.

Τέλος, τα στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να συνεδριάσει η διοίκηση τη ΓΣΕΕ για να συζητηθούν τα ζητήματα που ανακύπτουν με τους νόθους αντιπροσώπους και τους εργοδότες. Και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τους εργατοπατέρες.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής ανακοίνωσαν με προκλητικό τρόπο μια μεταξύ τους προσυμφωνημένη απόφαση. Να διεξάγουν ένα συνέδριο μιας μέρας, στις 4 του Απρίλη, σε ένα άλλο θέρετρο, αυτή τη φορά στη Ρόδο, στο "Rodo Palace". Δε δέχθηκαν να απαντήσουν σε κανέναν από τα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και όσον αφορά αν θα συνεδριάσει η διοίκηση, να τοποθετηθούν τα μέλη της διοίκησης πάνω στις σοβαρές αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες μέσα στα συνδικάτα. Δεν έφεραν κανέναν απολογισμό για το συνέδριο που ήταν να γίνει στην Καλαμάτα ούτε κανένα προϋπολογισμό για το συνέδριο fast track, της μιας μέρας, στη Ρόδο. Τους είπαμε ότι έχουμε εξαγγείλει συγκέντρωση για όπου ετοιμάζονται να κάνουν ένα συνέδριο μαζί με νόθους και εργοδότες παρόντες. Διεκδικούμε και απαιτούμε ένα συνέδριο που θα είναι πραγματικό, εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους. Καταγγείλαμε και θέσαμε ερωτήματα στην εκτελεστική επιτροπή, ούτε για αυτό πήραμε απάντηση, για τα διάφορα ινστιτούτα επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει η ηγετική ομάδα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μέσα από τα οποία περνάνε εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχει κανένας προϋπολογισμός και απολογισμός, κανείς δεν ξέρει πως μπαίνουν και πως βγαίνουν χιλιάδες χρήματα, που πάνε. Ούτε για αυτά δώσανε απάντηση αντίθετα, εμμένοντας στη γνωστή του τακτική, απειλούσαν με μηνύσεις που από ό,τι μας λένε έχουν δρομολογήσει απέναντι στους πραγματικούς συνέδρους, στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων που αποκαλύπτουν το ρόλο και τη στάση τους και σήμερα. Απειλούν με μηνύσεις, με δικαστές, με εισαγγελείς. Εμείς θα επιμείνουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα. Ρόδο το συνέδριο; Στη Ρόδο, εκεί μαχητικά και θα διαδηλώσουμε και θα υπερασπιστούμε τη δυνατότητα να έχουμε συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών».




Σχολιάζοντας τον τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου σημείωσε: «Μπορεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να μην υπολογίζει τη σπατάλη των χρημάτων των ίδιων των εργαζομένων και να πηγαίνει από θέρετρο σε θέρετρο, αλλά τα σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ προτείναμε και νομίζουμε ότι είναι λογικό να γίνει το συνέδριο εδώ στην Αττική, εδώ όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης, και ιδιαίτερα στον Πειραιά που και από άποψη συμβολισμού είναι σωστή αυτή η πρόταση γιατί συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, στην εργατούπολη του Πειραιά. Υπάρχουν υποδομές στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εντελώς δωρεάν, να μην σπαταλώνται λεφτά των εργαζομένων. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας έχουν κάνει την επιλογή τους, μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, να φεύγουν μακριά από τους εργαζόμενους. Όμως αυτό που φοβούνται θα το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, τους εργαζόμενους».

902.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *