ροή ειδήσεων

Παππάς: Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των Σκοπίων -Εντονη αντίδραση ΝΔ



Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Νίκου Παππά, στην επεισοδιακή του ομιλία χθες βράδυ στη Βέροια, ότι πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονία ξακουστή» ήταν στο παρελθόν η Μακεδονία των γειτόνων.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν έξω από την αίθουσα που μιλούσε και το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Και όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».



Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε ότι η δήλωση αυτή είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τη διαπραγμάτευση.

«Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στη Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξαρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό.
Όταν στο μυαλό σου "ξακουστή" ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών.
Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και πόσταρε και το παρακάτω βίντεο.


Η ομιλία του Νίκου Παππά στη Βέροια:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *