ροή ειδήσεων

Fraport Greece:Αύξηση 13,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση του Φεβρουαρίου στα 14 αεροδρόμια



Αύξηση 13,6% παρουσίασε τον δεύτερο μήνα του έτους η επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων της χώρας, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, φθάνοντας τους 590.000 ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece.

Η εγχώρια κίνηση, με βάση τα ίδια στοιχεία, σημείωσε αύξηση 8% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018. Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Μύκονος, Κως, Άκτιο, Σάμος, Μυτιλήνη και Χανιά παρουσίασαν διψήφια αύξηση, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες εσωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας, Ρόδου και Σκιάθου ήταν χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2018.


Το αρνητικό πρόσημο στο αεροδρόμιο της Καβάλας, οφείλεται, όπως εξηγεί η εταιρεία, στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο το 2018, αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» αντί του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», στο οποίο πραγματοποιούνταν έργα στον διάδρομο αποπροσγείωσης.




Η διεθνής κίνηση τον περασμένο μήνα απογειώθηκε 26,2% κυρίως χάρη στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Το Άκτιο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στις πτήσεις εξωτερικού.


Συνολικά, το πρώτο δίμηνο του 2019 περίπου 1,21 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 12,9%, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 24,9%. Η εγχώρια κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε αύξηση ύψους 7,4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *