ροή ειδήσεων

KeepAegeanBlue: Μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων ένωσαν τις δυνάμεις τους

Αφαίρεσαν 1 τόνο σκουπίδια από ακτές και βυθό στη Ρόδο



Ένα τόνο σκουπίδια κατάφεραν να βγάλουν από την ακτή και τον βυθό της περιοχής Ψαροπούλα, στην πόλη της Ρόδου, οι 400 μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος σήμερα, Τρίτη, στην περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, “Keep Aegaen Blue”, η οποία έχει στόχο τη διατήρηση του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά της, μέσα από την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση, είναι η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών που έχει γίνει στην Ελλάδα, απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων και με αυτούς υλοποιείται, σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, “All For Blue”, που έχει ιδρύσει στην Ελλάδα η Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής.

Η δράση ξεκίνησε με το περιβαλλοντικό σεμινάριο που έγινε στην αίθουσα του πάρκου Ροδίνι με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου, 3ο ΓΕΛ Ρόδου, 4ο ΓΕΛ Ρόδου, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου ,Γυμνάσιο Ροδίων Παιδεία, Ειδικό σχολείο Ρόδου και παρακολούθησαν συνολικά 400 μαθητές και μαθήτριες.

Μαζί τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος , ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάννης Φλεβάρης, η Εντεταλμένη Εθελοντισμού, Χαρούλα Γιασιράνη και ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού “All for Blue” Οι μαθητές άκουσαν εντυπωσιασμένοι την δύτρια να σπάει τις προκαταλήψεις σχετικά με τους καρχαρίες και να αναδεικνύει την συμβολή τους στην διατήρηση και την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς είναι οι κατ’ εξοχήν καθαριστές του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και πρέπει να παλέψουμε για την προστασία τους. Κάθε χρόνο θανατώνονται 100.000.000 καρχαρίες και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Του σεμιναρίου ακολούθησε η βιωματική δράση του καθαρισμού της παραλίας και του βυθού στην περιοχή Ψαροπούλα , στην οποία πήραν μέρος συνολικά 400 μαθητές.

Μαζί με τους δύτες της All For Blue, για τον καθαρισμό του βυθού βούτηξε και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Φλεβάρης , ενώ συμμετείχε και το τμήμα ιστιοπλοΐας από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου

Ένα τόνο σκουπίδια κατάφεραν να βγάλουν μέσα σε λίγες ώρες από την ακτή και τον βυθό Ξαπλώστρες, στρώματα, σωλήνες, ομπρέλες, χαρταετοί , σχοινιά, λάστιχα, πλαστικά, σίδερα, , ήταν μεταξύ των αντικειμένων που συγκεντρώθηκαν.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να υλοποιήσει την περιβαλλοντική δράση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος των νησιών της περιοχής ευθύνης της και η συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue” της Κατερίνας Τοπούζογλου, αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία της, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και ευαισθητοποιημένων πολιτών που αυθόρμητα συμμετείχαν, παρακολουθώντας τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σεμινάρια και εν συνεχεία στους καθαρισμούς των παραλιών, από όπου μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών.

Η περιβαλλοντική δράση “Keep Aegaen Blue”, θα συνεχιστεί αύριο στην παραλία της Κρεμαστής .




Το πρόγραμμα έχει ως εξής

Τετάρτη 27 Μαρτίου

9:30 -10:45 στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής

θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος

Θα συμμετέχουν : το Λύκειο Κρεμαστής, Γυμνάσιο Κρεμαστής , και το Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής

11:00-12:15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός στην παραλία της Κρεμαστής

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς την Σύμη, Τήλο , Κάρπαθο ενώ θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος και Μύκονος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *