ροή ειδήσεων

Ο Ροδίτης ερασιτέχνης που πήρε το βραβείο Sony World Photography (pic)



Βραβείο στα χέρια ερασιτέχνη φωτογράφου από τη Ρόδο


Ενας ερασιτέχνης φωτογράφος από τη Ρόδο, ο οποίος πείστηκε την τελευταία στιγµή να λάβει µέρος στον διαγωνισµό, ήταν ο νικητής του εθνικού βραβείου για την Ελλάδα στα φετινά Sony World Photography Awards. Με µια ασπρόµαυρη εικόνα, στην οποία αποτυπώνεται η στιγµή που ένας άνθρωπος βουτά στη θάλασσα από µια εξέδρα, ο Φίλιππος Αλαφάκης διακρίθηκε σε έναν διαγωνισµό διεθνούς κύρους.

Ηταν κάτι που ο ίδιος ούτε περίµενε ούτε επεδίωκε, αφού θεωρεί τη φωτογραφία µόνο ένα αγαπηµένο του χόµπι και προς το παρόν δεν έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο. Οπως λέει στο «Εθνος», η ιδέα για τη συγκεκριµένη φωτογραφία, την οποία ονόµασε «Τα χέρια», τριγύριζε στο µυαλό του αρκετούς µήνες πριν από το κρίσιµο κλικ.





«Ηθελα να φωτογραφίσω κάποιον την ώρα που έκανε κατάδυση, αλλά το τελικό αποτέλεσµα ήταν διαφορετικό -και καλύτερο- από αυτό που είχα αρχικά στο µυαλό µου» σηµειώνει και προσθέτει ότι η διαδικασία της φωτογράφησης δεν ήταν τόσο εύκολη όσο νόµιζε. «∆εν είχα εξοπλισµό για να φωτογραφίσω στη θάλασσα. Αγόρασα µια φθηνή θήκη των 10 ευρώ από το eΒay. Αλλά και η λήψη αποδείχτηκε δύσκολη. Χρειάστηκε να τραβήξω πολλές φωτογραφίες, τις οποίες είδα αργότερα στο σπίτι µέχρι να ξεχωρίσω αυτή που έστειλα στον διαγωνισµό».

Ο κ. Αλαφάκης είχε αποφασίσει να κρατήσει τη φωτογραφία στο αρχείο του και να µην την αξιοποιήσει, µέχρι τη στιγµή που συζήτησε µε έναν φίλο του, ο οποίος τον έπεισε να λάβει µέρος στα Sony World Photography Awards. Παρά την επιτυχία του στον διαγωνισµό, ο κ. Αλαφάκης, ο οποίος έχει σπουδάσει τεχνολογία τροφίµων και εργάζεται ως βοηθός φαρµακοποιού, σκοπεύει να συνεχίσει µόνο ερασιτεχνικά. «∆εν έχω τελειώσει σχολή φωτογραφίας, ούτε έχω κάνει σεµινάρια και δεν ξέρω αν θα µου άρεσε να το κάνω επαγγελµατικά. Αν διακριθώ ξανά σε κάποιον διαγωνισµό, ίσως το δω διαφορετικά» καταλήγει.

ethnos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *