ροή ειδήσεων

Ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση της δόσης €1 δισ. προς την Ελλάδα



Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Ελλάδα πέρασε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές, σύμφωνα με το Reuters. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινά, το Kολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σχοινάς, σε συνέχεια της συνεδρίασης των Επιτρόπων, είπε ότι «η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Επίσης, υπογράμμισε πως η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τις απαραίτητες ενέργειες» για την εκπλήρωση όλων των «συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων» και ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.




«Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και της μετέπειτα επικαιροποίησής της, θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τα μέτρα χρέους που έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι εκταμίευση της δόσης, θα ενισχύσει το ήδη υπάρχον κεφαλαιακό μαξιλάρι της χώρας και θα την διευκολύνει να δανείζεται με ευνοϊκότερους όρους από τις αγορές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *