ροή ειδήσεων

ΕΔΟΕΑΠ : Θα καταβάλλει μονογονεϊκό επίδομα 100 ευρώ το μήνα



Μονογονεϊκό επίδομα σε όλους τους δικαιούχους – ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ – θα χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΕΔΟΕΑΠ θα χορηγεί σε μονογονεϊκές οικογένειες 100 μηνιαίως ανά παιδί (+ 100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου). Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο. Δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.




Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή αιτήσεως χορήγησης μονογονεϊκού επιδόματος είναι τα εξής:

– Έντυπο αιτήσεως
– Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
– Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ τρέχοντος έτους
– Αντίγραφο της κατάστασης, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά μετά την αίτηση χορήγησης επιδόματος παιδιού προς τον ΟΠΕΚΑ, με τα δικαιούμενα ποσά που καταβάλλονται στους ασφαλισμένους από τον ανωτέρω φορέα, μετά την καταβολή του 2ου διμήνου κάθε έτους, όπου διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.
– Ληξιαρχική πράξη θανάτου (για περιπτώσεις θανόντος γονέα μη μέλους του ΕΔΟΕΑΠ)
– Αντίγραφο υποβληθείσης δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας από την ΑΑΔΕ (για περιπτώσεις ενοικίου)
– Αποδείξεις εξόφλησης των ενοικίων

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *