ροή ειδήσεων

ΓΣΕΕ για επεισόδια στη Ρόδο: Η κυβέρνηση διευκόλυνε τους τραμπούκους του ΠΑΜΕ



«Η για 2η φορά «απαγόρευση», με μεθόδους κομματικής μαφίας, της διενέργειας του 37ου Συνεδρίου, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη αλυσίδα ανάλογων βίαιων και αποκρουστικών ενεργειών του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), που προσομοιάζουν με ακροδεξιές πρακτικές», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Πυρά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΠΑΜΕ εξαπολύει η ΓΣΕΕ με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο.

Η ΓΣΕΕ ισχυρίζεται ότι ταυτίζονται τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΠΑΜΕ. Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως όχι μόνο διευκόλυνε αλλά ανέχτηκε τις συμπεριφορές των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

«Η για 2η φορά «απαγόρευση», με μεθόδους κομματικής μαφίας, της διενέργειας του 37ου Συνεδρίου, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη αλυσίδα ανάλογων βίαιων και αποκρουστικών ενεργειών του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), που προσομοιάζουν με ακροδεξιές πρακτικές», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει «την ώρα που οι μισθωτοί υποφέρουν, το ΠΑΜΕ ως «μακρύ χέρι» του κόμματος (ΚΚΕ) αναγορεύει ως εχθρούς τα συνδικάτα και χρησιμοποιεί μεθόδους εναντίον τους που θυμίζουν μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία», ενώ σημειώνει πως προηγήθηκαν οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες σε πολλά Εργατικά Κέντρα (Πάτρα, Κατερίνη, Εύβοια, Κοζάνη, Καρδίτσα κ.λ.π.), με αποκορύφωμα τη διάλυση των συνεδρίων της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων), η οποία εξ’ αυτών δεν εξελέξε διοίκηση και το Πρωτοδικείο προχώρησε σε διορισμό Προσωρινής Διοίκησης».



«Αυτή η περιπέτεια των συνδικάτων δεν αποκαλύπτει τα εγγενή και υπαρκτά προβλήματα τους. Αποκαλύπτει πως λειτουργούν με «αναπηρία» οι δημοκρατικοί θεσμοί και πως η διάκριση των εξουσιών έχει καταστεί πλήρως ανεργή ως κατάκτηση του διαφωτισμού και πλέον η εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και «διαφόρων») έχει καθυποτάξει τις αρχές και τους κρατικούς μηχανισμούς (εν προκειμένω την ελληνική αστυνομία)», συμπληρώνει.

«Σήμερα, επισφραγίστηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, η εξόχως αντιδημοκρατική και ενάντια στις συνταγματικές επιταγές, παρέμβαση ενός κόμματος στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των συνδικάτων», επισημαίνει και κάνει λόγο για «σύμπτωση» συμφερόντων Κυβέρνησης - Π.Α.ΜΕ, στην οποία η «ανοχή της πρώτης, στην «αλυσίδα» της διάλυσης σειράς Εργατικών και Ομοσπονδιών (τώρα και της ΓΣΕΕ), δεν συνιστά πλέον σύμπτωση και ούτε ως «τυχαία» μπορεί πλέον να εκληφθεί». «Δεν υπήρξε απλά ανοχή στη διαλυτική συμπεριφορά του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ), υπήρξε διευκόλυνση», καταλήγει, μεταξύ άλλων.
Το χρονικό

Ο χώρος του ξενοδοχείου στη Ρόδο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ, τελεί υπό κατάληψη και όλα δείχνουν ότι οδηγείται εκ νέου σε «ναυάγιο, όπως και πριν από λίγες ημέρες στην Καλαμάτα.






Έκτοτε μέλη της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ ανταλλάσσουν σκληρές εκφράσεις, εκτοξεύοντας εκατέρωθεν κατηγορίες. Ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας, κ. Κιουτσούκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε το ΚΚΕ «εγκληματική οργάνωση» και συνέχισε σημειώνοντας ότι «το ΠΑΜΕ προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του δια της βίας». Από την πλευρά του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» τον αποκάλεσε «εργατοπατέρα», που θέλει να κρύψει τις πομπές του, ενώ τον κατηγόρησε ότι «γυρνάει δύο χρόνια σε όλα τα τουριστικά θέατρα, παριστάνοντας ότι κάνει συνέδρια, με μπράβους και τρώει τα λεφτά των εργαζομένων».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *