ροή ειδήσεων

Σπουδαίος Κενυάτης δρομέας στο Μαραθώνιο Ρόδου



Ένα επίπεδο πιο ψηλά ανεβαίνει ο Μαραθώνιος Ρόδου με την παρουσία στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου, ενός πραγματικά σπουδαίου δρομέα. Πρόκειται για τον Μπέρναρντ Τσιρτσίρ, ο οποίος μετά από ενέργειες του τεχνικού διευθυντή του αγώνα Νίκου Πολιά και με την υποστήριξη της Προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Μαριέττας Παπαβασιλείου, αλλά και της AEGEAN, επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης, θα πάρει μέρος στο μαραθώνιο ως προσκεκλημένος αθλητής με στόχο μία επίδοση κάτω από 2:20:00.

«Πρόκειται για έναν δρομέα με μεγάλες δυνατότητες και αρκετή εμπειρία αφού είναι μέλος του προπονητικού team του Γουίλσον Κίπσανγκ, χάλκινου ολυμπιονίκη και νικητή των πέντε από τους 6 Major Marathons, με ρεκόρ 2:03:13. Είναι μάλιστα αυτός που τον οδηγεί στις περισσότερες προπονήσεις του στην πόλη Ίτεν όπου ζουν και γυμνάζονται παρέα. Το ρεκόρ του στον Ημιμαραθώνιο είναι 1:04 στο υψόμετρο του Ναϊρόμπι, ενώ σε ηλικία 15 ετών είχε τρέξει τα 1.500μ. σε 3:42 επίσης στο υψόμετρο! Ο Μπέρναρντ έχει αρκετή εμπειρία αφού έχει οδηγήσει αρκετούς μαραθώνιους ως pacemaker για 30 χλμ. και τώρα είναι έτοιμος να τρέξει τον πρώτο του αγώνα. Ανυπομονεί να έρθει στο νησί της Ρόδου, όπου φιλοδοξεί να ξεκινήσει την καριέρα του ως μαραθωνοδρόμος με μια καλή επίδοση αρκετά κάτω από 2:20. Η προετοιμασία του με την ομάδα του Γουίλσον Κίπσανγκ έχει πάει πολύ καλά και νιώθει έτοιμος να αγωνιστεί!», εξηγεί ο Νίκος Πολιάς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο έχουν λήξει με τους αθλητές να προέρχονται από 47 χώρες, αριθμός – ρεκόρ για τον αγώνα που αποδεικνύει ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως στη συνείδηση των δρομέων και συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προβολή της Ρόδου και της Ελλάδας στο εξωτερικό

Συνεχίζονται πάντως, οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες των 5χλμ., 10χλμ. και 1.000μ. για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, ως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στην ιστοσελίδα του αγώνα https://rhodesmarathon.gr ή στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1 Ρόδος. Ώρες επικοινωνίας 10πμ-1μμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.


Μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η Aegean Airlines η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων, προς Ρόδο, από όλους τους Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο πτητικό της πρόγραμμα. H Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.





Ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Tα Atrium Hotels είναι χορηγός εθελοντισμού και το Rodos Palace χορηγός του παιδικού αγώνα. Το Mitsis Grand Hotel είναι ο χορηγός φιλοξενίας και οι μεγάλοι χορηγοί συμπληρώνονται με το ξενοδοχείο Sunrise & την Adidas.

Το Best Western Plaza φιλοξενεί και φέτος την γραμματεία του αγώνα. Το πράσινο αποτύπωμα του αγώνα το εξασφαλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κοσμοκάρ-Ξενάκης ΑΕ/ASEM. Οι δρομείς ξεδιψούν με το νερό της ΒΑΠ Κουγιός, ενώ τον αγώνα στηρίζουν για άλλη μια φορά η στοιχηματική ιστοσελίδα interwetten, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, τα ελληνικά καλλυντικά Garden of Panthenols, η εταιρεία Καυκάς, η ΔΕΡΜ.Α.Ε. το ξενοδοχείο Semiramis και η Amstel free. Χορηγός ψηφιακής προβολής του αγώνα είναι φέτος η εταιρεία marketing Dingo και χορηγός προβολής του αγώνα στο εξωτερικό ο ΑΝΤ1 Satellite.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *