ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επί έξι χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του



Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 57χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορούνταν ότι ελάμβανε για έξι χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η μητέρα του 57χρονου ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου και απεβίωσε τον Απρίλιο του 2006.

Ωστόσο ο 57χρονος κατηγορείται ότι παρέλειψε να ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αποτέλεσμα τα χρήματα της σύνταξης να συνεχίσουν να κατατίθενται στο λογαριασμό της μητέρας του έως και το τέλος Ιουλίου 2012, κερδίζοντας έτσι το ποσό των περίπου 70.000 ευρώ, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ επάγγελμα και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χριστοφορίδη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 57χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

thetimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *