ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το πρώτο νησί του Αιγαίου χωρίς πλαστικά μιας χρήσης!



"Πράσινες" δράσεις στη Δονούσα, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων, την υπογραφή συμφωνητικών δέσμευσης και σημαντικές δράσεις ευαισθητοποίησης.



Στοχεύοντας σταθερά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος SEA CHANGE GREEK ISLANDS, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δονούσας «Ποσειδών», τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων κάνουν τη Δονούσα το πρώτο νησί του Αιγαίου χωρίς πλαστικά μίας χρήσης.

Έναν χρόνο πριν, με αφετηρία τη Σίκινο, το πρόγραμμα SEA CHANGE GREEK ISLANDS ξεκίνησε την προσπάθεια αντικατάστασης των πλαστικών μίας χρήσης, αρχίζοντας από το πλαστικό καλαμάκι. Φέτος, το ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα οργανώνει, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στη Δονούσα, προσκαλώντας τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του νησιού να δεσμευτούν για τη συστηματική μείωση και σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης από το νησί (ποτήρι, καλαμάκι, σακούλα, συσκευασία take away), δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα. Κι όλα αυτά πριν την εξειδίκευση της πρόσφατης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία έως το 2021 θα απαγορευτούν σταδιακά τα πλαστικά μίας χρήσης (πλαστικά μαχαιροπήρουνα, πιάτα, καλαμάκια, συσκευασίες φαγητού και ποτού κ.ά.) στα κράτη-μέλη της.





Οι δράσεις στη Δονούσα ξεκίνησαν την Παρασκευή 5 Απριλίου, με ενημέρωση των κατοίκων, υπογραφή συμφωνητικών δέσμευσης και δράσεις ευαισθητοποίησης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της, η ομάδα του προγράμματος πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές του νησιού, παίρνει μέρος στον καθαρισμό μονοπατιών και ακτών, πραγματοποιεί υποθαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Σύλλογος Άγριας Ζωής Νάξου, πρεσβευτή του προγράμματος SEA CHANGE GREEK ISLANDS για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, ενώ προσφέρει σε όλους τους κατοίκους του νησιού το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι SEACHANGE DONOUSSA, καθώς και βιοδιασπώμενες σακούλες και καλαμάκια στις επιχειρήσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *