ροή ειδήσεων

Έξωση του Δήμου Ρόδου στο Lohan Beach House της Λίντσεϊ Λόχαν



Χρωστάει ενοίκια από τον Ιούλιο του 2017 συνολικού ύψους με τις προσαυξήσεις 124.000 ευρώ

Με έξωση απειλείται από τον Δήμο Ρόδου το Lohan Beach House της διάσημης αμερικανίδας ηθοποιού Λίντσεϊ Λόχαν, το οποίο στεγάζεται στο προσφάτως ανακαινισμένο εκ βάθρων «Ιαλύσιον».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Δήμος προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή καταγγελίας και απόδοσης μίσθιου κατά της εταιρείας «ΜΕΝΙ ΚΑΜΙΝΑΚΙ & ΣΙΑ Ε.Ε.» ζητώντας την έξωσή της από το ακίνητο.

Στο διατακτικό της αγωγής του, που θα συζητηθεί την 19η Νοεμβρίου 2019, ο Δήμος Ρόδου αιτείται:

- Να γίνει δεκτή η αγωγή και να υποχρεωθεί η εναγόμενη να αποδώσει τη χρήση και κατοχή του επίδικου μισθίου, ήτοι του Δημοτικού Ακινήτου επονομαζόμενου “ΙΑΛΥΣΙΟΝ” που βρίσκεται στην Ιξιά Ρόδου, Λεωφόρος Ηρακλειδών αρ. 1, επάνω στην παραλία και σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και με κτηματολογικά στοιχεία Τόμος 1 Οικοδομών Ιξιάς, Φύλλο 167, Μερίδα 163 και Φάκελος 172, για την αιτία που αναγράφεται στο ιστορικό της παρούσας ήτοι λόγω λήξης της μίσθωσης μετά την επέλευση των αποτελεσμάτων της δια της παρούσας ασκούμενης καταγγελίας.

-Να διαταχθεί η απόδοση στον Δήμο Ρόδου της χρήσης του επίδικου μισθίου, αποβαλλομένης αυτού της εναγομένης και κάθε άλλου εξ αυτής έλκοντος δικαίωμα ή για λογαριασμό της κατέχοντος.



Εισαγωγικά αναφέρει τα εξής:

«Η εναγόμενη τυγχάνει μετά από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό και δυνάμει της από 24-02-2017 μισθωτικής μεταξύ μας σύμβασης (όπως αυτή τροποποιήθηκε με το μεταξύ μας από 01-04-2017 τροποποιηπκό συμφωνητικό) μισθώτρια του Δημοτικού Ακινήτου επονομαζόμενου “ΙΑΛΥΣΙΟΝ” που βρίσκεται στην Ιξιά Ρόδου, Λεωφόρος Ηρακλειδών αρ. 1, επάνω στην παραλία και σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και με κτηματολογικά στοιχεία Τόμος 1 Οικοδομών Ιξιάς, Φύλλο 167, Μερίδα 163 και Φάκελος 172.

Η εν λόγω σύμβαση είναι 12ετούς διάρκειας, διέπεται δε αποκλειστικά από όλους τους όρους της ως άνω συναφθείσας μεταξύ μας μισθωτικής σύμβασης, και σύμφωνα με τους οποίους, προβλέπεται πλέον άλλων ότι:



– Το μίσθωμα καθορίζεται στο ποσόν των 6.000 ευρώ (έξι χιλιάδων ευρώ) πλέον (α) ποσοστού 2% επί των κάθε είδους ακαθάριστων εσόδων του καταστήματος, με ελάχιστο σε κάθε περίπτωση εγγυημένο ποσό ετήσιων ακαθάριστων εσόδων 500.000 € και (β) του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί του αθροίσματος των ως άνω μισθωμάτων.
– Το μίσθωμα και το τέλος χαρτοσήμου θα καταβάλλεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.
– Όλοι οι όροι του παρόντος θεωρούνται ως ουσιώδεις και κάθε παράβαση οποιουδήποτε από αυτούς αποτελεί λόγο καταγγελίας.
– Η ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος, αρχής γενομένης ήδη μετά το πρώτο έτος της μίσθωσης, ως προς τη βάση του σταθερού ποσού, θα ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί του εκάστοτε καταβαλλόμενου μισθώματος, πάντοτε όμως θα είναι ίσο με το ποσοστό αύξησης του τιμαρίθμου της προηγούμενης ετήσιας περιόδου, πλέον 1%, εκτός αν αυτό είναι χαμηλότερο του 3%, οπότε θα ισχύει το τελευταίο».

news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *