ροή ειδήσεων

Ταξίδι πολυτελείας στην Τήνο: Πώς το νησί των Κυκλάδων έγινε κορυφαίος luxury travel προορισμός



Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που απολαμβάνουμε και οργανώνουμε τις διακοπές μας. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας ώθησαν τους σύγχρονους ταξιδιώτες στο να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές και οι προτιμήσεις τους, διαμόρφωσαν ουσιαστικά τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις.

Ποια είναι, λοιπόν, τα κορυφαία travel trends σήμερα; Όπως όλα δείχνουν, οι ταξιδιώτες προτιμούν πλέον την ποιότητα από την ποσότητα. Αυτός είναι ο λόγος που τα ταξίδια πολυτελείας κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Σε αντίθεση, όμως, με το παρελθόν, οι ταξιδιώτες τώρα έχουν περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εν έτει 2019, η έννοια του luxury travel δεν σχετίζεται απλώς με την πολυτέλεια. Αντιθέτως, συνδέεται με μία σειρά από διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία αναβαθμίζουν τον τρόπο που απολαμβάνουμε σήμερα τις διακοπές μας: Από το παραδοσιακό στοιχείο και τις εξατομικευμένες εμπειρίες, στην επαφή με τη Φύση και τη νέα επιτυχημένη τάση φιλοξενίας που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες από μία οικογένειες ή παρέες να μοιράζονται ένα ευρύχωρο σπίτι.

Τι συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα; Πού μπορούμε να βρούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν σήμερα τις διακοπές πολυτελείας; Η λίστα που ακολουθεί είναι σίγουρα αποκαλυπτική σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη αυτή τάση. Στη δική μας ταξιδιωτική «ατζέντα», πάντως, βρίσκεται φέτος η Τήνος, ένας αυθεντικός τόπος που διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του. Το γιατί θα το ανακαλύψετε παρακάτω.


Διακοπές υψηλής αισθητικής στην Τήνο
Μια αναζήτηση ήταν αρκετή για να ανακαλύψουμε ότι στην κορυφή της λίστας με τους πλέον δημοφιλείς luxury travel προορισμούς της Ελλάδας περιλαμβάνεται -και όχι άδικα- η Τήνος. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προτιμούν το πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων για τις διακοπές τους. Οι λάτρεις της Τήνου γνωρίζουν πως τα «κρυφά» διαμάντια της είναι πολλά και κυρίως, ότι «η Μούσα του Αιγαίου», δεν ενδείκνυται μόνο για θρησκευτικό τουρισμό.


Γραφικά χωριά, εκπληκτικές παραλίες, ποιοτική διασκέδαση, δραστηριότητες και ιδιαίτερες γαστρονομικές επιλογές. Η Τήνος μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της τις πολυτελείς, χαλαρωτικές και αυθεντικές εμπειρίες που αποζητούν, πάντα κοντά στο φυσικό και παραδοσιακό στοιχείο. Για την ακρίβεια, η Τήνος συνιστά σήμερα το ιδανικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής για διακοπές. Χαρακτηριστικό παράδειγμά αποτελεί το Diles & Rinies Luxury Hotel Villas. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κατάλυμα με υποδομές υψηλών προδιαγραφών το οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει -εντός και εκτός Ελλάδας- διότι προσφέρει στον επισκέπτη του την αίσθηση απόλαυσης όλων των ανέσεων ενός ευρύχωρου σπιτιού μαζί με τα οφέλη του ξενοδοχειακού service.




Βρίσκεται σε μία ήσυχη περιοχή που απέχει μόλις 5 χλμ. από τη χώρα της Τήνου και πέντε λεπτά από την ατελείωτη αμμώδη παραλία του Αγίου Φωκά και το γαλλικό Cosmopolitan αναφέρθηκε πριν από δύο χρόνια σε αυτό, κάνοντας λόγο για «ένα από τα πιο ονειρεμένα ξενοδοχεία στον κόσμο». Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, επίσης, το γεγονός ότι τον περασμένο Φεβρουάριο διακρίθηκε με το βραβείο Silver στα Commercial Interiors Awards 2019 στην κατηγορία Hospitality-Boutique Hotel ως «Stylish accommodation concept for holidays and events». Συνδυάζει με αρμονικό τρόπο την πολυτέλεια με την παράδοση, κάτι που αποτελεί αναμφίβολα απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού -και δη του ποιοτικού.



Επιστροφή στην παράδοση
Πράγματι, ο ρόλος της ανάδειξης του παραδοσιακού στοιχείου σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη και τη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι σίγουρα αδιαμφισβήτητος. Το Δήλες και Ρηνειές για παράδειγμα, (δηλαδή οι κατοικίες του Diles & Rinies Luxury Hotel Villas)με το μεσογειακό ύφος και τις vintage «πινελιές», ξεπροβάλουν μέσα σε ένα κτήμα 8,5 στρεμμάτων με παραδοσιακά πέτρινα πεζούλια- χτισμένα με την τεχνική της ξερολιθιάς- το οποίο είναι γεμάτο ελιές, πικροδάφνες, αμπέλια, γεράνια, βότανα, αγριοτριανταφυλλιές και πολλά ακόμη ελληνικά φυτά.



Το πλέον σημαντικό στοιχείο, βέβαια, αφορά στο ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου καταλύματος έγινε με σεβασμό προς το περιβάλλον, την παράδοση και τον τόπο της Τήνου. Αξίζει σίγουρα να υπογραμμίσουμε πως οι συντελεστές του έργου κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ιριδίζουσα τηνιακή πέτρα -που προήλθε από το αρχικό στάδιο της ανασκαφής- και να δημιουργήσουν χώρους στους οποίους κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και η διακριτική πολυτέλεια.





H νέα τάση φιλοξενίας και οι tailor made υπηρεσίες
Το γιατί καταλύματα όπως το Diles & Rinies στην Τήνο έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, σχετίζεται με έναν ακόμη παράγοντα: Το γεγονός ότι προσφέρουν στους επισκέπτες τους την ευκαιρία να απολαύσουν μία νέα τάση φιλοξενίας που σημειώνει τεράστια άνοδο στη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία. Πρόκειται για ένα νέο και δημοφιλές τουριστικό trend που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες από μία οικογένειες ή παρέες να μοιράζονται ένα ευρύχωρο σπίτι και να απολαμβάνουν ξενοδοχειακό service, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα για όλους και ενισχύοντας την εμπειρία ευχάριστης διαμονής, μέσα από την παροχή περισσότερων απολαυστικών στιγμών.



Πέρα από το κομμάτι της διαμονής, όμως, μεγάλη ζήτηση στον τομέα του τουρισμού καταγράφει, επίσης, η ανάγκη για stylish accommodation και wellness υπηρεσίες. Αρκεί απλώς να σημειώσουμε ότι η αναζήτηση wellness -και δη εξατομικευμένων- υπηρεσιών και εμπειριών αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές τάσεις του 2019.



Με θέα στο Αιγαίο, ιδιωτικό κήπο, ιδιωτική πισίνα και μεγάλη βεράντα με μπάρμπεκιου, οι βίλες στην Τήνο κατάφεραν να επιτύχουν και εδώ τον κατάλληλο συνδυασμό, ενώ δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι επιλέγονται συχνά για την οργάνωση events. Το κτήμα στο οποίο βρίσκονται διαθέτει, επίσης, κεντρική infinity πισίνα, ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο, μπαρ, γκαλερί (που φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών) καθώς και wellness kiosk. Η παροχή ειδικών και tailor made υπηρεσιών, λοιπόν, σίγουρα κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά σε ένα σύγχρονο κατάλυμα.




Οι εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες


Και από το κομμάτι των εξατομικευμένων υπηρεσιών περνάμε σε εκείνο των εμπειριών. Αποτελεί βασικό ζητούμενο για κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη και είναι ο λόγος που οι επαγγελματίες του Τουρισμού προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσφέρουν στους επισκέπτες τους δραστηριότητες που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους: Από εξορμήσεις σε γραφικά χωριά και επισκέψεις σε μουσεία, οινοποιεία, εκθέσεις, φεστιβάλ σε συμμετοχή σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και γαστρονομικές απολαύσεις σε πολυτελή εστιατόρια και καλόγουστα μπαρ. Η κατανάλωση ποιοτικού φαγητού είναι, άλλωστε, προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες σήμερα.

Η Τήνος με τα 65 χωριά της, λοιπόν, αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για εκείνους που επιζητούν την ηρεμία, όσους και για όσους θέλουν απλώς να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες. Σε κάθε περίπτωση, αν ταξιδέψετε φέτος στο νησί, μην παραλείψετε να βρεθείτε στον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου με τον γραφικό χαρακτήρα, στην Καρδιανή με τα παραδοσιακά σπίτια, στα όμορφα Υστέρνια με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο, στο γραφικό λιμανάκι του Πάνορμου (για να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις δίπλα στο κύμα) και στο χωριό Βώλαξ με τους τεράστιους μονόλιθους. Και φυσικά, ανάλογα με την περίοδο επίσκεψης σας στην Τήνο, φροντίστε να ενημερωθείτε για τα μεγάλα happenings του νησιού, όπως το «Tinos Food Paths», που πραγματοποιείται τον Μάιο και αποτελεί το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός του νησιού, ή το Φεστιβάλ της Τήνου. Λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού και συνοδεύει τον επισκέπτη στα χωριά του νησιού με συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο, ethnic βραδιές και parties.




Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί αξίζει, επίσης, να απολαύσετε δραστηριότητες όπως ιππασία, diving, yoga και bouldering (δηλαδή, αναρρίχηση σε χαμηλά βράχια ή ογκόλιθους) στον γρανιτένιο λόφο του Εξωμβούργου, ένα από τα σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία bouldering της χώρας. Μπορείτε ακόμη να βιώσετε την μαγεία και την ένταση των θαλάσσιων σπορ στο wind surf club της παραλίας Κολυμπήθρα ή να χαλαρώσετε και να ικανοποιήσετε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, παρακολουθώντας εικαστικά εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής και αγγειοπλαστικής. Η τέχνη κατέχει, άλλωστε, ιδιαίτερη θέση στην Τήνο, όπως μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει παρατηρώντας την αρχιτεκτονική του νησιού ή πραγματοποιώντας επισκέψεις στα μουσεία του. Έπειτα από ένα τόσο «πλούσιο» πρόγραμμα, το σίγουρο είναι ότι αξίζει να κλείσετε την ημέρα σας με ένα υπέροχο δείπνο, γευστικά cocktails και πολλή μουσική σε ένα από τα περίφημα εστιατόρια και καλόγουστα μπαρ του νησιού.




Ένας μέρος «σαν στο σπίτι σας»
Σε ό,τι αφορά στον σύγχρονο τουρισμό, λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα καταφέρνει να προσφέρει στους πλέον απαιτητικούς ταξιδιώτες όσα έχουν ανάγκη. Και αυτό το πετυχαίνει μένοντας πιστή στις παραδόσεις της και την ίδια ώρα, ακολουθώντας τις πιο δημοφιλείς και καινοτόμες ταξιδιωτικές τάσεις. Το πιο σημαντικό στοιχείο, βέβαια, αφορά στο ότι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, «αγκαλιάζει» την έννοια της φιλοξενίας, κάνοντας τους επισκέπτες της να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους». Όλα αυτά μέσα από μία σειρά από μοναδικές εμπειρίες και υπηρεσίες: Από τις πολυτελείς υποδομές στο παραδοσιακό στοιχείο και από τις ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις στις ξεχωριστές πολιτισμικές εμπειρίες. Το σίγουρο είναι πως η Τήνος έχει φέτος την προσοχή μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *