ροή ειδήσεων

Νέα στοιχεία για το παιδί που πνίγηκε από λουκάνικο – Το λάθος πάνω στον πανικό – video



Το παιδί πνίγηκε από το λουκάνικο που του στάθηκε στο λαιμό. Ο πανικός κυρίευσε τους γονείς του...


Εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση διάσωσης του 12χρονου στη Θεσσαλονίκη, που πνίγηκε από λουκάνικο, χθες τα ξημερώματα.
«Δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω του ότι οι γονείς μέσα στον πανικό τους έδωσαν λάθος διεύθυνση», δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός στον ΑΝΤ1, για τον τραγικό χαμό του 12χρονου που πνίγηκε από λουκάνικο.
Όπως είπε ο ίδιος, ο γιατρός έφτασε εγκαίρως στην οικία του παιδιού, «του έβγαλε το ξένο σώμα και το διασωλήνωσε». Το αγόρι συνήλθε και σηκώθηκε όρθιο, όμως έπαθε ανακοπή.
Όταν πήγε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, το παιδί είχε σφυγμό, όμως δύο ώρες αργότερα κατέληξε. «Πήγαμε πάρα πολύ σύντομα και έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ, δεν υπήρχε καθυστέρηση», επανέλαβε ο ίδιος.



Το χρονικό της τραγωδίας
Στις 04.00 χθες τα ξημερώματα κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού, που το βρήκαν να μην μπορεί να μιλήσει. Μάλιστα στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα.
«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου. “Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.
Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του 12χρονου
Η οικογένεια του 12χρονου παιδιού κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο έσπευσε στο σημείο αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών το παιδί δεν μπορούσε να επανέλθει.
Ο 12χρονος βρισκόταν στο σπίτι του στην οδό Φράγκων τα ξημερώματα όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. Την ώρα που το αγόρι έτρωγε, το λουκάνικο του στάθηκε στον λαιμό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *