ροή ειδήσεων

Ευθείες απειλές της Τουρκίας για νέο «Αττίλα»: Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974



«Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ευθείες απειλές για νέο «Αττίλα» με αφορμή την τουρκική δραστηριότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

«Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του» είπε ο κ. Τσελίκ σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι αποτελούν δεύτερη εισβολή στην Κύπρο οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «εκεί το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και το πλοίο Πορθητής κάνουν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο».

«Εδώ η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και τoυ ψευδοκράτους. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Οι δηλώσεις Τσελίκ ήρθαν λίγες ημέρες μετά την ομιλία Ερντογάν σε Τούρκους «ευέλπιδες» στους οποίους είπε «εσείς θα σταματήσετε τις προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο».

«Εσείς θα αντιμετωπίσετε σαν ατσάλι κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας διότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος του λαού μας, η ατσάλινη γροθιά του, η σκληρή καρδιά του, το βλέμμα του που τρυπάει το σκοτάδι και που αγκαλιάζει το μέλλον» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του σε σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.




Αμεσο τερματισμό των τουρκικών ενεργειών ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου

Την ομόφωνη καταδίκη για «την κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, και όλες τις άλλες παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της ΕΕ», εξέφρασε σήμερα ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά το τέλος της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν, είπε ότι το Εθνικό Συμβούλιο ζητεί επιτακτικά τον άμεσο τερματισμό όλων των τουρκικών ενεργειών και των απειλών για χρήση βίας για να υπάρξει μείωση της έντασης και σεβασμός της ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης προς την Κυπριακή Δημοκρατία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας».


«Το Εθνικό Συμβούλιο», πρόσθεσε, «επαναβεβαιώνει παράλληλα την προσήλωση του στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού μέσα από τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών. Οι τουρκικές ενέργειες υποσκάπτουν και παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αυτές».

«Το Εθνικό Συμβούλιο» δήλωσε ο κ. Προδρόμου, «τονίζει ότι χωρίς τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για τη συνέχιση των προσπαθειών για επανέναρξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *