ροή ειδήσεων

Εκλογές 2019: Πώς ψηφίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών



Την Κυριακή 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και οι ευρωεκλογές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι θα προσφύγουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Πώς όμως ψηφίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών; Η απάντηση στο ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Open TV «Ώρα Ελλάδος 07:00». «Έχω πολλά χρόνια να ψηφίσω. Τα δικά μου εκλογικά δικαιώματα καθώς και του γιου μου είναι στην Κάλυμνο. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε απευθείας από την Κίναρο ούτε και από την Αμοργό μιας και δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγιο για την Κάλυμνο. Θα πρέπει να πάμε πρώτα στην Αμοργό, από εκεί στο λιμάνι του Πειραιά και ύστερα από εκεί θα ταξιδέψουμε στην Κάλυμνο» λέει στην εκπομπή η κ. Ειρήνη από την Κίναρο.

Ο Νίκος Τρικιλής από την Ψέριμο αποκάλυψε ότι οι κάτοικοι του μικρού νησιού δεν ψηφίζουν σε σχολείο, αλλά στο ιατρείο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχουν ψηφίσει ακόμα και στην... εκκλησία. «Σχεδόν δέκα χρόνια ψηφίζουμε στον ξενώνα της εκκλησίας. Τώρα θα ψηφίσουμε στο ιατρείο. Αυτό δεν είναι ωραίο. Καλύτερα στον ξενώνα».

Η Νίκη Χονδρόγιαννου από την Τέλενδο των είκοσι μόνιμων κατοίκων λέει στην εκπομπή ότι «η Κάλυμνος είναι πάρα πολύ κοντά με το καραβάκι. Σε δύο λεπτά περνούν απέναντι».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *