ροή ειδήσεων

Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας



Την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς 2019», που εξελίσσεται σε ολόκληρη την επικράτεια και ειδικά στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο υπουργός παρακολούθησε αποβατική ενέργεια στη Σάμο για την προενίσχυση της νήσου, επιβαίνων του αρματαγωγού «Ρόδος».

«Αυτή η αποβατική ενέργεια είναι ένα κομμάτι της ασκήσεως, το οποίο αναδεικνύει τη διακλαδικότητα στον μεγαλύτερο βαθμό, διότι πρέπει να εκτελεσθούν πολύ συντονισμένες ενέργειες«, είπε ο Ευ. Αποστολάκης.

«Είναι από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, στην οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η άσκηση αυτή περιελάμβανε πάρα πολλά αντικείμενα. Έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να εκπαιδευτούν σε όλα αυτά τα αντικείμενα, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη «τους οργανωτές και τους εκπαιδευτές της ασκήσεως για την προσπάθεια της επιτυχούς εκτελέσεως και τα αποτελέσματα, που όπως διαπιστώνεται είναι τα καλύτερα δυνατά. Άλλη μια φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Η άσκηση «Καταιγίς», η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, αποτελεί την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτήν συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *