ροή ειδήσεων

Διάβρωση σε μεγάλη έκταση των ακτών στο Φαληράκι



Έντονο είναι το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και στην περιοχή του Φαληρακίου .
Αυτό διαπίστωσε σε αυτοψία που έκανε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αριστομένης Καραγεώργης.

Ο κ. Καραγεώργης δήλωσε μιλώντας σήμερα στον Sky συγκλονισμένος γιατί έχουν χαθεί εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα παραλίας εξαιτίας του φαινομένου.

«Έχουν χαθεί πολλά τετραγωνικά μέτρα παραλίας και αυτό θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Έρχομαι πολλά χρόνια στη Ρόδο. Σε κάποια σημεία της περιοχής ήταν τέσσερις σειρές με ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους λουόμενους και τώρα βλέπω δύο. Βράχια που ήταν καλυμένα με άμμο έχουν αποκαλυφθεί. Δέντρα ξεριζώθηκαν. Διαπιστώνουμε μεγάλη μετακίνηση άμμου. Υπάρχει πρόβλημα παράκτιας διάβρωσης που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Πρέπει το χειμώνα να γίνουν κινήσεις ώστε να αποκατασταθεί η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Καραγεώργης.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στο νότιο σημείο του Φαληρακίου στο λιμανάκι, που είναι απέναντι από τη βραχονησίδα «Κάτεργο».

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου και σε άλλα σημεία της Ρόδου ο κ. Καραγεώργης δήλωσε πως πρόβλημα υπάρχει στις ακτές της δυτικής πλευράς του νησιού.

«Είχαμε εκπονήσει παλαιότερα και μελέτες για το πρόβλημα αυτό. Απλά οι παραλιακοί δρόμοι μπλοκάρουν την κάθοδο άμμου και άλλων υλικών από τους χείμαρρους προς τις ακτές. Αν αυτό συνδυαστεί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή καταλαβαίνουν τι γίνεται», είπε ο κ. Καραγεώργης και πρόσθεσε ότι αν είχε γίνει χαρτογράφηση των ακτών θα μπορούσαν να γίνουν συγκρίσεις.

Από την χαρτογράφηση δηλαδή σύμφωνα με τον κ. Καραγεώργη θα μπορούσαν να εξαχθούν συμπεράσματα και να γίνουν συγκρίσεις.

Ο κ. Καραγεώργης τόνισε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να δοθούν λύσεις .

skyrodos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *