ροή ειδήσεων

Λίνα Μενδώνη : Ο πολιτισμός θα γίνει όχημα ανάπτυξης περιοχών



Θα αναπτυχθούν συνέργειες με άλλα υπουργεία και θα δοθεί βαρύτητα στη σχέση του πολιτισμού με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την Παιδεία, την κοινωνική ενσωμάτωση, τις επενδύσεις και την κοινωνία, δήλωσε η νέα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.


«Θα προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών με όχημα τον πολιτισμό, όπως σε Κνωσσό, Μεσσήνη, Ρόδο, Δωδώνη, Βεργίνα, Δήλο, Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά στην Αμφίπολη» είπε η νέα υπουργός Πολιτισμού.


Τις προτεραιότητες της θητείας της στο υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής η Λίνα Μενδώνη. Παράλληλα, κάλεσε τους προκατόχους της, σε λίγες εβδομάδες και αφού ενημερωθεί για κάθε φάκελο, «να μιλήσουμε ανοιχτά, με διαφάνεια και χωρίς καμία προκατάληψη για τα θέματα που έθεσαν».

Eίχε προηγηθεί η σύντομη ομιλία της απερχόμενης υπουργού, Μυρσίνης Ζορμπά, που είπε ότι παραδίδει έπειτα από 4,5 χρόνια ένα υπουργείο ελεύθερο βαρών και έκανε αναφορά σε ασαφείς διαδικασίες, σε κολάσιμες πράξεις, σε αποικιοκρατικές συμπεριφορές. Η κυρία Ζορμπά ωστόσο βρέθηκε στο υπουργείο πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, δηλαδή, ενώ ήδη είχαν μεσολαβήσει τρία και πλέον χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας, η κυρία Μενδώνη είπε ότι έχει εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ένα σχέδιo για «την αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας, με την αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών με όχημα τον πολιτισμό, όπως σε Κνωσσό, Μεσσήνη, Ρόδο, Δωδώνη, Βεργίνα, Δήλο, Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά στην Αμφίπολη».

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης σύγχρονων φορέων πολιτισμού και ειδικότερα «στην Πινακοθήκη, το ΕΜΣΤ, το Ακροπόλ, που πρέπει να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν άμεσα», καθώς και στην ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η κυρία Μενδώνη είπε ότι θα αναπτυχθούν συνέργειες με άλλα υπουργεία και θα δοθεί βαρύτητα στη σχέση του πολιτισμού με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την Παιδεία, την κοινωνική ενσωμάτωση, τις επενδύσεις και την κοινωνία. Τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι ο τέταρτος πυλώνας της δημόσιας ανάπτυξης. Απευθυνόμενη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία και παρά την επίθεση που είχε εξαπολύσει η κυρία Ζορμπά, τόνισε πως «ό,τι καλό έχει γίνει, θα κρατηθεί και θα ενισχυθεί. Το κράτος έχει συνέχεια χωρίς ιδεοληψίες, που μόνο βλαπτικές είναι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *