ροή ειδήσεων

Φαρμακοποιός από τη Ρόδο επενδύει στο βόλεϊ


Αισιόδοξος. Δύσκολο για το βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Τολμηρός. Ακόμη πιο δύσκολο για το άθλημα. Επενδυτής. Αυτό και αν μοιάζει με ανέκδοτο. Και όμως ένας φαρμακοποιός από τη Ρόδο όχι απλά ονειρεύεται για το αγαπημένο του άθλημα, το βόλεϊ, αλλά επενδύει σε αυτό. Νίκος Πότσου λοιπόν.

Συνέντευξη: Αποστολή-Ρόδος, Παντελής Λώλης
Φωτογραφίες: Μάριος Μπουσουλόπουλος

Αισιόδοξος. Δύσκολο για το βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Τολμηρός. Ακόμη πιο δύσκολο για το άθλημα. Επενδυτής. Αυτό και αν μοιάζει με ανέκδοτο. Και όμως ένας φαρμακοποιός από τη Ρόδο όχι απλά ονειρεύεται για το αγαπημένο του άθλημα, το βόλεϊ, αλλά επενδύει σε αυτό. Νίκος Πότσου λοιπόν. Ίσως η πιο αισιόδοξη και μη μίζερη συνέντευξη των τελευταίων ετών στο μνημονιακό άθλημα του βόλεϊ. Κολλημένος με το …μικρόβιο του βόλεϊ, όχι μόνο δεν ψάχνει φάρμακο στο φαρμακείο του για να …θεραπευτεί αλλά αντιθέτως αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο το …μικρόβιο του.


Φαρμακοποιοί υπάρχουν πολλοί. Φαρμακοποιοί όμως να έχουν …μικρόβιο με το βόλεϊ πρέπει να είστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού…
Δεν είμαστε πολλοί, λίγοι είμαστε και οι περισσότεροι νησιώτες όπως ο φίλος μου ο Βαγγέλης Λεονταρίτης και ο μπαμπάς του Γιώργος από τη Σύρο. Μάλλον έτυχε, συγκυρία, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αγαπάμε το βόλεϊ και το στηρίζουμε.

Γιατί βόλεϊ και όχι ποδόσφαιρο θα πει κάποιος;
Από μικρός μου άρεσε σαν άθλημα. Αντί να επιλέξω το ποδόσφαιρο επέλεξα το βόλεϊ, ενώ συνήθως γίνεται το αντίθετο. Το …μικρόβιο μου το κόλλησε ο πατέρας μου ο οποίος είχε διοικητικό πόστο στο άθλημα και ήταν και χρηματοδότης.

Και εσύ αποφάσισες να ακολουθήσεις τα βήματα του πατέρα σου τόσο διοικητικά όσο όμως και επενδυτικά. Δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλοί που επενδύουν στο βόλεϊ…
Η ανάπτυξη είναι το μέλλον του βόλεϊ στην Ελλάδα. Το βλέπετε και από την ομοσπονδία που πλέον ασχολείται με την ανάπτυξη πιο ενεργά από το παρελθόν. Η ανάπτυξη είναι η επένδυση ενός συλλόγου για ένα καλύτερο μέλλον του ίδιου του συλλόγου.

Τι χρειάζεται για να κάνεις ανάπτυξη;
Υπομονή και στόχους, αυτό χρειάζεται. Να θέτεις στόχους, να τους υλοποιείς και μετά να θέτεις νέους.

Ποιος είναι ο δικός σας στόχος, το πλάνο σας στην ομάδα του ΑΣΕΠ Φοίνικα;
Μαζί με τον κόουτς μας τον Νίκο Αντωνιάδη έχουμε θέσει πλάνο πενταετίας. Βρισκόμαστε στον 4ο χρόνο και ο πρώτος μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ακαδημίες γεμάτες από παιδιά στα οποία θα μεταδώσουμε το …μικρόβιο του βόλεϊ. Θέσαμε νέο στόχο να στείλουμε κάποιο παιδί στην Εθνική ομάδα. Το καταφέραμε με την κλήση στις προεπιλογές. Για μας ήταν σημαντικό επίτευγμα αλλά παράλληλα και κίνητρο για τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και για το νησί μας. Είναι κίνητρο η Εθνική, το εθνόσημο είναι μεγάλη υπόθεση για όποιον το φοράει. Νιώθουμε περηφάνια…

Στις ακαδημίες τα κορίτσια είναι ως συνήθως περισσότερα από τα αγόρια;
Περισσότερα είναι τα κορίτσια αλλά προσπαθούμε να φέρουμε και αγόρια στο σύλλογο δημιουργώντας τμήματα παμπαίδων και παίδων. Για να έρθουν περισσότερα αγόρια χρειάζεται μεθοδικότητα, διαφήμιση των επιτευγμάτων και της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο. Έτσι θα έρθουν και από μόνα τους. Χρειάζεται όμως δουλειά και υπομονή.

Οι δικοί σας στόχοι δεν περιορίζονται όπως βλέπουμε μόνο στον Φοίνικα αλλά πλέον κάνετε άνοιγμα και στα καμπ με την δημιουργία του 1ου Rhodes International camp.
Το Rhodes International camp δημιουργήθηκε από την εταιρεία μας την Volleylink που έχουμε μαζί με τον κ. Αντωνιάδη και προήλθε από την αγάπη μας για το βόλεϊ. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που αναλάβαμε και με υπομονή αλλά και επένδυση πιστεύουμε ότι θα γίνει θεσμός. Μέσω το camp προβάλλεται και το νησί μας, η Ρόδος και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει ικανοποίηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς το Rhodes International camp είναι ίσως το πιο πλήρες camp στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο προπονητές όπως ο Γιάννης Καλμαζίδης και ο Κώστας Παπαδόπουλος που έχουμε την τιμή να τους έχουμε στο camp και έχουν πολλές εικόνες από αντίστοιχα camp του εξωτερικού μίλησαν με τα καλύτερα λόγια.

Το είπαν και οι διεθνείς παίκτριες που καλέσατε στο νησί για αυτό το camp, η Ανθή Βασιλαντωνάκη και η Όλγα Στράντζαλη…
Ήταν μεγάλη μας χαρά που δύο τόσο σπουδαίες αθλήτριες της Εθνικής ομάδας αποδέχθηκαν την πρότασή μας και ήταν δίπλα στα παιδιά στο camp. Τα παιδιά ένιωσαν πολύ οικεία μαζί τους και τα κορίτσια με την παρουσία τους έδωσαν αυτό που θέλουμε. Κίνητρο. Η Όλγα και η Ανθή είδαν από κοντά τη δουλειά που γίνεται, την οργάνωση που είχε το camp και τα δικά τους καλά λόγια είναι δική μας επιβράβευση.

Και στο παρελθόν όμως φέρατε στη Ρόδο παίκτες πρότυπα όπως ο Κουρνέτας για παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό μου;
Δεν ήταν μόνο ο Βασίλης. Φέραμε τον Τζούριτς, τον Πελεκούδα, τον Ράπτη, τον Πεντίδη, τον Καλμαζίδη και θα έρθουν και άλλοι. Είναι ένα δώρο που κάνουμε στα παιδιά του συλλόγου προκειμένου να βλέπουν άξιους αθλητές και πάνω από όλα καλούς χαρακτήρες. Αυτά είναι τα πρότυπα που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας. Είναι σημαντικό για τους νέους να έχουν σωστά πρότυπα.

Αν ζητούσα να μου έλεγες το όνειρο σου. Αν δηλαδή σε πέντε χρόνια σου έπαιρνα και πάλι συνέντευξη τι απολογισμό θα έκανες;
Βασικά δεν θα περιμένουμε πέντε χρόνια για να μου ξαναπάρεις συνέντευξη (γέλια…). Του χρόνου τέτοιο καιρό που θα είμαστε όλοι και πάλι εδώ θα μου ξαναπάρεις. Τώρα όσον αφορά στα όνειρά μου. Θέλω να βάλω ψηλά τον πήχη, να κάνουμε πολλά πράγματα με μεράκι και διάθεση. Όμως βασικό συστατικό για να γίνουν όλα αυτά που ονειρεύομαι για το σύλλογο και το νησί είναι να υπάρχει υπομονή. Την λέω και την ξαναλέω τη λέξη υπομονή γιατί είναι μέσα στον χαρακτήρα μου.

Κάποιοι που σε γνωρίζουν καλά λένε ότι ο Νίκος θέτει υψηλούς στόχους γιατί έχει ως πρότυπο τον πατέρα του και θέλει να τον φθάσει…
Προσπαθώ αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τον φθάσω. Ήταν ένας άξιος άνθρωπος και μπορεί να τον έχω χάσει εδώ και μια δεκαετία όμως κάθε μέρα που περνάει μαθαίνω από την έλλειψη του και αυτό που λέω δεν το λέω με δόση υπερβολής. Μαθαίνω πολλά πράγματα.

Η Ρόδος εδώ και έναν περίπου μήνα είναι μείον μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια…
Έχασε το Ροδίων Άθλησις με απόφαση της διοίκησης. Θεωρώ ότι δεν ήταν κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί αλλά αυτοί σίγουρα ξέρουν καλύτερα. Πιστεύω ότι με την κατάσταση που υπάρχει στην Volleyleague θα έπαιρναν wild card. Θεωρώ ότι βιάστηκαν και είναι κακό για το νησί να μην υπάρχει έστω ένας εκπρόσωπος σε υψηλό επίπεδο.

Επενδυτής στη Ρόδο στο βόλεϊ. Τρελός, ρομαντικός θα πουν κάποιοι...
Εγώ πιστεύω ότι το βόλεϊ σε πέντε χρόνια θα έχει τρομερή ανάπτυξη. Είναι ένα υγιές άθλημα και πιστεύω ότι σε 5 χρόνια θα έχουμε πολλά παιδιά σε όλες τις ακαδημίες πανελλαδικά. Ήδη γίνεται τρομερή δουλειά από πάρα πολλούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στη Ρόδο υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη.

Η Ρόδος ήταν το πρώτο νησί που φιλοξένησε μέσα δεκαετίας του 90 παγκόσμια διοργάνωση Beach Volley στο φημισμένο Δημαρχείο σας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θυμάται με νοσταλγία εκείνες τις μέρες εδώ στο νησί σας. Θα μπορούσε να επαναληφθεί μια τέτοια τόσο σπουδαία διοργάνωση;
Και εγώ και εσύ είχαμε ζήσει την εμπειρία. Θεωρώ ότι η Ρόδος είναι πόλος έλξης για να γίνει μια τέτοια διοργάνωση. Οργανωτικά πρέπει να ασχοληθούν τα σωστά πρόσωπα και η Δημοτική αλλά και η Περιφερειακή αρχή να επενδύσουν σε αυτή τη διοργάνωση.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία πάντως δεν φαίνεται να λείπει από τα δικά σας πλάνα…
Χωρίς αυτούς η διοργάνωση του Rhodes International camp θα ήταν πολύ δύσκολη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Rhodes Palace, το Waterpark και το Κολλέγιο Ρόδου για αυτή την εκπληκτική συνεργασία. Με τις χορηγίες αυτές υλοποιήσαμε το στόχο που είχαμε θέσει για το camp. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εταιρίες Fotis Graphics, Thaza Web Designs, την εμπορία κρεάτων Τσολακίδης από την Ορεστιάδα, Can Ton Asian Restaurant και το Sport Plus για την χορηγία αθλητικού υλικού. Να είμαστε καλά και του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί,

Και με καλεσμένο τον Σοκόλοφ;
Είναι ο αγαπημένος μου διαγώνιος και μακάρι να καταφέρουμε να τον φέρουμε στη Ρόδο.

novasports

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/7/19 19:44

    ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ,ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ)ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *